ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο των Έκτορ Γκαρθία (Κιράι) – Φρανσέσκ Μιράλλιες: Ιτσίγκο Ιτσιέ, Κάνε κάθε στιγμή κάτι μοναδικό, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 01/06/2020 0 comments

Έκτορ Γκαρθία (Κιράι) – Φρανσέσκ Μιράλλιες

Ιτσίγκο Ιτσιέ

Κάνε κάθε στιγμή κάτι μοναδικό

Εκδόσεις Πατάκη

 

Ένα υπέροχο, φανταστικό βιβλίο αυτογνωσίας με ευφάνταστο τίτλο, που ήταν μια τονωτική ένεση στις στιγμές του εγκλεισμού μας.

Ένα βιβλίο που ενώνει την κουλτούρα της Ιαπωνίας με τη θετική σκέψη και δημιουργεί μια πρωτότυπη θεωρία ζωής που, με το δυτικό τρόπο, θα τη λέγαμε: ζούμε μονάχα μια φορά.

Στα ιαπωνικά, Ιτσίγκο – ιτσιέ σημαίνει: “Μια φορά, μια συνάντηση” ή “Αυτή τη στιγμή, μία ευκαιρία!” Στην Αναγέννηση, το έλεγαν, “άδραξε τη μέρα ” ή carpe diem. Η θεωρία των συγγραφέων, μας μαθαίνει αυτό ακριβώς, πως κάθε στιγμή της ζωής μας είναι μοναδική και, αν τη χάσουμε, αφηρημένοι σε άλλα πράγματα, δεν θα επαναληφθεί ποτέ. Όπως κάθε ιεροτελεστία τσαγιού είναι μοναδική, έτσι και κάθε μας στιγμή.

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου, μαθαίνεις πώς να συγκεντρώνεις την προσοχή σου και τον εαυτό σου στο τώρα, στο παρόν. Το βιβλίο, εμπλουτισμένο με τις θεωρίες διάσημων ανθρώπων, γκουρού, ψυχολόγων, θα σε πείσει πως αν ζεις με θυμό ή με θλίψη, ζεις στο παρελθόν και αν ζεις με φόβο, ζεις στο μέλλον. Μόνο ζώντας με τη χαρά, απολαμβάνεις το παρόν της ζωής σου.

Με την επικέντρωσή μας στην κάθε στιγμή του τώρα, βελτιώνουμε τη ζωή μας, τις σχέσεις μας και απελευθερώνουμε τη δημιουργικότητά μας.

Θα σε εμπνεύσει να απολαμβάνεις τις μικρές χαρές της ζωής, να κάνεις ενεργή ακρόαση, να εντάξεις στη ζωή σου το ζεν, να βρίσκεις τη μοναδικότητα της στιγμής και να τη γιορτάζεις.

Εξαιρετική η μετάφραση της Τιτίνας Σπερελάκη. Ένα βιβλίο εξ ίσου γοητευτικό και εμπνευστικό όσο και γεμάτο επιχειρήματα. Πιστεύω ότι έχει τη δύναμη να ενθουσιάσει εξ ίσου άντρες και γυναίκες αναγνώστριες.

Είναι το είδος των βιβλίων που κρατάς δίπλα σου στο κομοδίνο και το συμβουλεύεσαι συνεχώς, ειδικά όποτε “χάνεις” το θησαυρό που λέγεται «τώρα».

Οπωσδήποτε να το διαβάσεις, γιατί θα το λατρέψεις.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης