ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο των Bob Burg και John David Mann: Ο γενναιόδωρος τα παίρνει όλα, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 29/07/2019 0 comments

Bob Burg και John David Mann

Ο γενναιόδωρος τα παίρνει όλα

Εκδόσεις Key Books

 

Τι ωραίο βιβλίο! Το έχω διαβάσει δύο φορές. Μία φορά στα αγγλικά και, τώρα, μεταφρασμένο στα ελληνικά από την Key Books.

Είναι μια ιστορία αυτοβελτίωσης, μια σπουδαία παραβολή για τις επιχειρήσεις και τη ζωή. Θέμα του: πώς να έχεις στη ζωή σου αστρονομική επιτυχία.

Η θεωρία που αναφέρει ο τίτλος και που επεξηγείται μέσω μιας ολοζώντανης ιστορίας, στηρίζεται σε μια σειρά από 5 “νόμους”. Οι νόμοι αυτοί αποτελούν τους πέντε νόμους για την “Αστρονομική” επιτυχία: ο Νόμος της Αξίας, ο Νόμος του Αντισταθμίσματος, ο Νόμος της Επιρροής, ο Νόμος της Αυθεντικότητας, ο Νόμος της Δεκτικότητας.

Ο Τζο είναι ένας απηυδισμένος εργαζόμενος που, δυστυχώς, οι κόποι του δεν έχουν επιτυχία. Χάνει δουλειές. Κάποια στιγμή, ένας συνάδελφός του, ο Γκας, τον “εισάγει” σε μια θεωρία επιτυχίας: ότι ο Γενναιόδωρος τα παίρνει όλα. Ότι, δηλαδή, αυτός που δίνει γενναιόδωρα στους άλλους, κάποια στιγμή θα τα πάρει και αυτός.

Για να βιώσει την εμπειρία της Γενναιοδωρίας, ο Γκας τον φέρνει σε επαφή με τον Πίνδαρο, δημιουργό της θεωρίας, ο οποίος τον γνωρίζει, κάθε εβδομάδα, με ένα άτομο – εκφραστή του νόμου αυτής της θεωρίας. Γνωρίζει, λοιπόν, τον Ερνέστο, τη Νικόλ, το Σαμ, τη Ντέμπρα, την Κλερ, τη Ρέιτσελ… κάθε ένας από τους 5 αυτούς ανθρώπους μαθαίνει στο Τζο από ένα Νόμο της Γενναιοδωρίας. Όλοι αυτοί αποτελούν μέλη της ανθρώπινης αλυσίδας που, με τη ζωή τους, αποδεικνύουν την αλήθεια της Αστρονομικής επιτυχίας, που βασίζεται στους 5 νόμους της Γενναιοδωρίας.

Βασική προϋπόθεση για να γίνει μέλος της αλυσίδας αυτής, ο Τζο, είναι να εφαρμόζει κάθε εβδομάδα το νόμο που μόλις έμαθε. Αλλιώς, να σταματήσει. Έτσι, επί 5 εβδομάδες (προφανώς, όσες χρειάζεται ένας άνθρωπος για να βιώσει και να εφαρμόσει μια νέα πεποίθηση ζωής) ο Τζο, βιώνει μέσα από προσωπικές εμεπιρίες της αλυσίδας των Γενναιόδωρων, το Επαγγελματικό Μυστικό που θα τον ξεμπλοκάρει.

Στο τέλος των 5 εβδομάδων, εάν έχεις αφομοιώσει και ζήσει καλά αυτή την εμπειρία, έρχεται η σειρά σου, να τη διδάξεις (με γενναιοδωρία) στους επόμενους.

Ένα βιβλίο, best seller, που θα σού ανοίξει ένα νέο δρόμο για να βλέπεις και να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο. Και ενώ θα σε ξενίσει, ή και φοβίζει, η θεωρία τού να είσαι γενναιόδωρος/η, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα μάθεις πώς να είσαι γενναιόδωρος, αφού οι συγγραφείς απαντούν σε όλα σου τα ερωτήματα.

Συναρπαστικό, εύπεπτο, (η ουσία του βιβλίου είναι μια παραβολή) αυτοβελτιώνεσαι στ’ αλήθεια.

Μην το χάσεις!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης