ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο των Allan και Barbara Pease: Η Απάντηση, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 14/11/2022 0 comments

Allan and Barbara Pease

Η Απάντηση

Εκδόσεις ιβίσκος

 

Η «Απάντηση» είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία αυτογνωσίας/αυτοβελτίωσης που έχω διαβάσει.

Ο υπότιτλος του βιβλίου είναι: Πώς να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.

Και πράγματι, τα 16 κεφάλαια του βιβλίου δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματά μας για το πώς θα αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε στη ζωή μας, παρά τις αντιξοότητες.

Με αφετηρία το αξίωμα που αναφέρει «ό,τι μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο νους, το σώμα μπορεί να το πετύχει» το βιβλίο υποστηρίζει ότι αν μπορούμε να σκεφτούμε με σαφήνεια κάτι που πραγματικά θέλουμε, μπορούμε και να το πραγματοποιήσουμε.

Ο εγκέφαλός μας διαθέτει έναν αξιοσημείωτο μηχανισμό, που λέγεται ενεργοποιητικό σύστημα του δικτυωτού σχηματισμού, γνωστό και ως RAS, ένα δίκτυο νευρώνων που αποτελεί την πύλη, μέσω της οποίας όλες οι πληροφορίες εισέρχονται στον εγκέφαλο. Το ενεργοποιητικό σύστημα, άλλες τις απορρίπτει και για άλλες αποφασίζει ότι θα έχουν πρόσβαση στον εγκέφαλο. Είναι το κέντρο ελέγχου και διαχείρισης του εγκεφάλου. Εκεί συναντώνται τα εξωτερικά ερεθίσματα με τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

Μια από τις λειτουργίες του ενεργοποιητικού συστήματος (RAS) είναι και ο λεγόμενος Νόμος της Έλξης. Προσέχετε τι πιστεύετε γιατί το ενεργοποιητικό σας σύστημα απωθεί όλες τις άλλες πληροφορίες που σας περιβάλλουν και θα εστιάσει σε εκείνες τις πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να φτάσετε σε ό,τι έχετε επιλέξει να πιστεύετε. Άρα, αποφασίστε ξεκάθαρα τι θέλετε.

Αυτό είναι το νόημα από το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου. Ακολουθούν άλλα 15 κεφάλαια για το πώς να αποφασίσετε τι θέλετε και πώς θα το αποκτήσετε, αντιμετωπίζοντας τα τυχόν εμπόδια και αποφεύγοντας να σας χειραγωγούν οι άλλοι.

Υπέροχο, χρήσιμο, συγκλονιστικό βιβλίο που σε πηγαίνει βήμα-βήμα στην πραγματοποίηση των στόχων σου. Σου δίνει χώρο να τους καταγράψεις, σε παρακινεί να απεικονίσεις όσα επιθυμείς, με επιβεβαιώσεις, προσευχές, θετική σκέψη και το Νόμο της Έλξης. Όσο θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου… λίγο; πολύ; γίνεται! Πρώτα-πρώτα, όμως, θα γράψεις με το χέρι σου τη λίστα των επιθυμιών σου.

Ειλικρινά «Η Απάντηση» σου δίνει ελπίδα, δύναμη και κουράγιο να εφαρμόσεις τα βήματα για να πετύχεις το «κάτι σπουδαίο» για σένα, που έχεις φανταστεί. Με το βιβλίο αυτό μπορείς να το κάνεις, γιατί σου μαθαίνει το πώς γίνεται, από δω και πέρα στη ζωή σου.

Ωραίες ιστορίες, τσιτάτα σοφών, προσωπικά βιώματα των συγγραφέων, κάνουν τη θεωρία του βιβλίου πιστευτή και αξιοζήλευτη. Αφού οι ίδιοι οι συγγραφείς, κάποια εποχή, καταστράφηκαν από δικές τους οικονομικές αποφάσεις και, εφαρμόζοντας τον μηχανισμό που περιγράφουν, επανήλθαν στην κορυφή, σύμφωνα με το νέο σχέδιο που κατάστρωσαν.

Θα σε ενθουσιάσει και μόνο να το διαβάσεις. Πόσο μάλλον αν ακολουθήσεις βήμα-βήμα την «Απάντηση». Ένα βιβλίο που θα λατρέψεις αφού θα σου δώσει βοήθεια στο να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης