ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο της Zoe Chance: Επιρροή, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 24/04/2023 0 comments

Zoe Chance

Επιρροή

Εκδόσεις Ψυχογιός

Μα, τι καταπληκτικό βιβλίο είναι αυτό για το πώς να ακούτε ΝΑΙ από τους άλλους! Απευθύνεται σε όλες και όλους, και όχι μόνο σε εκείνους που θέλουν να επηρεάσουν μέσω social media όπως θα νόμιζε κανείς αλλά σε κάθε έναν μας για το πώς να αντιμετωπίσει τη ζωή του.

Η συγγραφέας Zoe Chance είναι καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Γέηλ και δοκιμάζει στην πράξη τις νέες ιδέες. Μαθαίνει από τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες των φοιτητών της και από τα σεμινάρια που διδάσκει σε όλο τον κόσμο, ανακαλύπτοντας νέα επιστημονικά στοιχεία.

Όσα μας συμβουλεύει λοιπόν βασίζονται σε δοκιμασμένες τεχνικές.

Εξηγώντας μας πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος, η συγγραφέας μάς μαθαίνει πώς να διαλέγουμε το δρόμο της μικρότερης αντίστασης, πώς να λέμε όχι, πώς να αποκτάμε ανοσία στην απόρριψη, πώς να μάθουμε να ζητάμε αυτό που θέλουμε, πώς να μην διατυπώνουμε μειωτικά τον εαυτό μας, πώς να μάθουμε να εκφραζόμαστε με καινούργιες φράσεις.

Τα παραδείγματα είναι επιστημονικά, αλλά δοσμένα συχνά με εύληπτο και χιουμοριστικό τρόπο και είναι δεκάδες.

Παράλληλα η συγγραφέας για να μας διευκολύνει, μας εκφράζει έξυπνα τις θεωρίες της, δίνοντάς μας «εργαλεία» και τεχνικές με παράξενα αλλά ευκολονόητα ονόματα. Ας πούμε: Η στρατηγική της Χρυσομαλλούσας, ο Πράος Βροντόσαυρος, η Μαγική Ερώτηση, το Τεστ Στρουπ, το Φαινόμενο Ζεϊγκάρνικ, Ποιος λέει περισσότερο «εγώ»;

Θα το ρουφήξετε, δεν θα το χορταίνετε. Είναι ένας δωρεάν σύμβουλος όχι μόνο όσο το διαβάζουμε, αλλά και μετά, αφού το διαβάσετε. Μπορείτε να καταφεύγετε στις πρωτότυπες ιδέες του και να τις εφαρμόζετε, αγνοώντας τα στερεότυπα της κοινωνίας. Αυτά είναι ψυχολογικά τεσταρισμένες «συνταγές» αλλά χρήσιμες για πωλητές, μάνατζερς, αλλά κυρίως για τις σχέσεις μας, ρομαντικές ή κοινωνικές, ανθρώπινες σχέσεις.

Μια και λίγοι ξέρουν πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος, με το να αποκαλύπτονται μέσα στις σελίδες του βιβλίου σε μας τους αναγνώστες οι βαθύτερες αιτίες της συμπεριφοράς μας και των αντιδράσεων των άλλων, το βιβλίο μας οπλίζει με κοινωνική δύναμη.

Εκπληκτικό βιβλίο, θα σας ανοίξει νέους δρόμους για να κάνετε – από δω και για πάντα –  αυτό που θέλετε.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης