ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο της Σοφίας Αμορούζο: #GILRBOSS, παρουσίαση και περίληψη του βιβλίου.

Post by: 16/04/2018 0 comments

Σοφία Αμορούζο

#GILRBOSS

Εκδόσεις Key Books

 

Το αυτοβιογραφικό best-seller της “άγριας” δημιουργικής επιχειρηματία του διαδικτύου και ιδρύτρια του Nasty Girl.

Η Σοφία Αμορούζο, είναι μόνο τριάντα τριών ετών και ήδη εκατομμυριούχος από χρόνια.

Η ζωή της υπήρξε πολυτάραχη. Παράτησε το λύκειο, δούλεψε σε καμιά δεκαριά δουλειές του ποδαριού, ανέβηκε ως το Πόρτλαντ με μια φίλη με ωτοστόπ, πήρε αποζημίωση για ένα ατύχημα και ταξίδεψε στην Ισπανία και Πορτογαλία, έκλεβε συστηματικά τα καταστήματα, ώσπου κάποια στιγμή, συνελήφθη! Διαγνώστηκε με τρεις ψυχικές ασθένειες αλλά… αυτό που την έσωσε από την κατρακύλα ήταν η κήλη που έπαθε και έπρεπε να θεραπευθεί.

Αναγκάστηκε να βρει μόνιμη δουλειά και εργάστηκε ως ρεσεψιονίστ σε μια σχολή καλών τεχνών, για να αποκτήσει ιατρική ασφάλιση ώστε να θεραπεύσει την κήλη της. Τις ώρες της βάρδιας της, ήρθε σε επαφή με το διαδίκτυο και της μπήκε η ιδέα να πουλάει vintage ρούχα σε δημοπρασίες στο eBay.

Έτσι, ξεκίνησαν όλα. Η συγγραφέας, Ελληνοαμερικανίδα όπως δηλώνει η ίδια, γράφει το βιβλίο σε πρώτο πρόσωπο, γεμάτο βωμολοχίες και μάγκικες εκφράσεις.

Όμως, το αποτέλεσμα είναι ότι από ένα τίποτα, μέσα σε δέκα χρόνια, έγινε μια μεγάλη μάρκα. Από εκεί που πουλούσε ρούχα στο eBay, στριμωγμένη σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα στο Σαν Φρανσίσκο, τίγκα με ρούχα και ένα laptop, έγινε ένα διαδικτυακό e-shop με μόδα για νέες γυναίκες και 550.000 πελάτες. Ύστερα ήρθαν και οι επενδυτές και η φίρμα έγινε παγκόσμια επιτυχία.

Η επιτυχημένη επιχειρηματίας, δίνει συμβουλές στο δεύτερο μέρος του βιβλίου σε νεαρές κοπέλες που θέλουν να πετύχουν στη ζωή.

  • Πώς να χρησιμοποιούν τα χρήματά τους.
  • Τι να γράφουν στο βιογραφικό τους.
  • Πώς να δίνουν συνέντευξη για δουλειά.
  • Πώς να ξεχωρίζουν με το στιλ και την προσωπικότητά τους.
  • Πώς να εργάζονται εδική τους επιχείρηση.
  • Πώς να κάνουν θετικές σκέψεις.
  • Πώς να χρησιμοποιούν τη δημιουργικότητά τους.
  • Πώς να εργάζονται, να προσλαμβάνουν, να απολύουν.

Η συγγραφέας μοιράζεται με το αναγνωστικό κοινό πολλά παραδείγματα από την αιρετική και αντικομφορμιστική ζωή της.

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου, παρουσιάζεται το πορτραίτο 8 ακόμα επιτυχημένων γυναικών, οι οποίες εξομολογούνται περιληπτικά το μυστικό της δικής τους επιτυχίας.

Δύσκολη η μετάφραση για τις Ιφιγένεια Κολλάρου και Μαργαρίτα Μιχελάκου – τα κατάφεραν καλά, όμως!

Ένα βιβλίο που μπορεί να ξεκλειδώσει την τόλμη μέσα σε κάθε νεαρή κοπέλα ή γυναίκα, ωθώντας την να κυνηγήσει τα όνειρά της με δημιουργικότητα και ρίσκο.

Η ίδια τα κατάφερε!

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης