ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο της Sabine Wery Von Limont: Η κρυφή ζωή της ψυχής, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 28/09/2020 0 comments

Sabine Wery Von Limont

Η κρυφή ζωή της ψυχής

Εκδόσεις Πατάκη

Ένα δυνατό, ενδιαφέρον και συναρπαστικό βιβλίο για εκείνους που αναζητούν πώς λειτουργεί η ψυχή μας.

Γραμμένο από συγγραφέα που είναι συμπεριφορική ψυχοθεραπεύτρια, μας αναπτύσσει τους τρόπους που διαλέγει η ψυχή, για να επικοινωνήσει μαζί μας και πώς εμείς να την καταλάβουμε καλύτερα.

Η ψυχή μας είναι μια υλική ουσία που παράγει άυλη σκέψη και συναισθήματα.

Η συγγραφέας μας εξηγεί τις λειτουργίες του εγκεφάλου μας και τη σύνδεση των 100 δισεκατομμυρίων νευρώνων που αποτελούν ένα δίκτυο, μέσα στο οποίο ξεπηδούν οι σκέψεις, τα συναισθήματα, οι στόχοι, οι επιθυμίες και οι ελπίδες μας.

Με ένα μαγικό τρόπο, το βιβλίο ρίχνει φως στη φυσιολογία του σώματός μας και μας παρουσιάζει πόσο ολόκληρο το σώμα και η ψυχή είναι αλληλένδετα και επηρεάζουν τις ψυχικές παθήσεις, όπως κατάθλιψη, φοβίες, αγχώδεις διαταραχές κλπ.

Βήμα-βήμα θα καταλάβουμε τις ανάγκες της ψυχής, καθώς και όρους που αφορούν τον εγκέφαλό μας, όπως «μεταιχμιακό σύστημα», «ιππόκαμπος», «αμυγδαλή», «επικλινής πυρήνας», «καλυπτριακό πεδίο», «πτομετωπιαίο φλοιό». Συγχαρητήρια στη μετάφραση της Πελαγίας Τσινάρη.

Να μερικά δεδομένα:

  • Στον κόσμο μας, υπάρχουν 350 εκατομμύρια άνθρωποι που υποφέρουν από καταθλίψεις.
  • Όταν δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε δεσμό με άλλους, δημιουργούμε δεσμό με υποκατάστατα: φαγητό, κάπνισμα, αλκοόλ, σεξ κλπ.
  • Από τη δεκαετία του ’50, οι αγχώδεις διαταραχές έχουν αυξηθεί κατά 1,2 μονάδες.
  • Αγχώδεις διαταραχές είναι: η κρίση πανικού, η αγοραφοβία, η κοινωνική φοβία, ο ψυχαναγκασμός, οι μεμονωμένες φοβίες για αθώα πράγματα, όταν ζούμε κάτω γενικευμένο άγχος.
  • Ότι το άγχος συνδέεται με την κατάθλιψη, γιατί η δεύτερη είναι η λογική συνέχεια του πρώτου

Τα ευχάριστα τώρα!

Ξέρεις ότι:

  • Ο εγκέφαλός μας συνεχώς αλλάζει (ευτυχώς)
  • Οι σχέσεις είναι ο θεματοφύλακας της ψυχής μας και λειτουργούν θεραπευτικά, αφού όταν ερχόμαστε κοντά στους άλλους ανθρώπους, ενεργοποιούνται οι ορμόνες της ευτυχίας, ωκυτοκίνες!
  • μπορούμε να εξασκηθούμε ώστε, τη στιγμή που μας καταβάλλει κάτι (δυσάρεστο) να του αναπαραθέτουμε κάτι άλλο.
  • Μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, μέσα σε μια δυσάρεστη ανάμνηση, προσθέτοντας μια νέα αποτίμηση για εκείνη την αρχική κατάσταση, π.χ. με μια νέα στάση ή ένα νέο συναίσθημα («έζησα κάτι άσχημο τότε, αλλά τώρα μπορώ να το αντιμετωπίσω.»)
  • Το παρελθόν μας δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, μπορούμε όμως, να υιοθετήσουμε μία διαφορετική στάση απέναντι στα βιώματα μας. Τα αισθήματα κατωτερότητας, αδυναμίας και ανημποριάς, εκλείπουν όταν ο ασθενής με κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει αυτόνομα τη ζωή του.

Ένα συναρπαστικό βιβλίο, πλήρες, που απαντά σε όλα σου τα ψυχικά ερωτήματα. Το μόνο που σου ζητά είναι την αυτοσυγκέντρωσή σου για να ρουφήξεις τα νοήματά του.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης