ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο της Rhonda Byrne: Το υπέρτατο μυστικό, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 04/10/2021 0 comments

Rhonda Byrne

Το υπέρτατο μυστικό

Εκδόσεις Πεδίο

Μετά το μυστικό, η Ρόντα Μπυρν επανέρχεται με το «Υπέρτατο Μυστικό». Η Αυστραλή συγγραφέας έχει βρει το σωστό μάρκετινγκ για να μην αποκαλύπτει το περιεχόμενο του βιβλίου της, αυξάνοντας την περιέργεια του αναγνώστη.

Στο βιβλίο αυτό, το οποίο περιλαμβάνει 12 κεφάλαια, η συγγραφέας γράφει για αυτό που η ίδια αποκαλεί σπουδαία ανακάλυψη. Το κρυμμένο υπέρτατο μυστικό είναι η Επίγνωση του εαυτού μας. Όμως, ο τρόπος που θα έρθουμε σε επαφή με την Επίγνωσή μας, είναι και το θέμα που διαπερνά τις σελίδες του βιβλίου.

Το μισό μέρος του βιβλίου αποτελείται από δικά της κείμενα και το άλλο μισό από αποσπάσματα της φιλοσοφίας 32 σύγχρονων ή διαχρονικών φωτισμένων μυαλών.

Όλα καταλήγουν στη δύναμη της συνείδησής μας, στο πώς να είμαστε ευτυχισμένοι και πώς να μην δίνουμε σημασία στις σκέψεις του μυαλού μας.

Τα ρητά, τα αποσπάσματα βιβλίων ή ομιλιών των 32 σοφών και τα κείμενα της Ρόντα Μπυρν, απαντούν με υπερβάσεις σε όλα τα ερωτηματικά των ανθρώπων. Τι μας συμβαίνει όταν πεθαίνουμε, πώς να είμαστε ευτυχισμένοι, πώς να γλυτώσουμε τον πόνο από τα βάσανα, πώς να μειώσουμε τον αρνητισμό στις σκέψεις μας, πώς να αντέχουμε τα έντονα συναισθήματα που μας κυριεύουν.

Παρά την υπερβολή του τίτλου, το «Υπέρτατο Μυστικό», το βιβλίο έχει πάρα πολλά θετικά στοιχεία για όποιον κάνει το εσωτερικό ταξίδι προς τον εαυτό του. Ο αναγνώστης βρίσκει όχι μόνο απαντήσεις, αλλά και τη γαλήνη που χρειάζεται για να δοκιμάσει τις προτάσεις της συγγραφέως, μην πιστεύοντας κάθε σκέψη του μυαλού του.

Καλό και ενδιαφέρον βιβλίο.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης