ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο της Έμιλι Κόξχεντ: Είσαι υπέροχ@ όπως είσαι, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 20/03/2023 0 comments

Έμιλι Κόξχεντ

Είσαι υπέροχ@ όπως είσαι

Εκδόσεις Μίνωας

Ένα χαρούμενο, ευχάριστο βιβλίο που σε απενοχοποιεί και σε κάνει να συνειδητοποιείς πως ο μόνος άνθρωπος που χρειάζεται να είσαι, είναι ο υπέροχος εαυτός σου.

Ο τίτλος διαβάζεται με πολλούς τρόπους: Είσαι υπέροχη όπως είσαι, είσαι υπέροχος όπως είσαι, είσαι υπέροχα όπως είσαι. Ακριβώς αυτό κάνει το βιβλίο: σε έναν κόσμο που συχνά μας πιέζει να νιώθουμε ότι δεν είμαστε αρκετά καλοί, θέλει να μας δείξει ότι είμαστε, απλά, υπέροχοι/ες.

Το ύφος του βιβλίου εικονογραφεί τα λόγια του. Είναι φωτεινό, πολύχρωμο, με ζωηρά χρώματα και συχνά με ολοσέλιδα τσιτάτα που σου μένουν στο μυαλό. Έχει σύντομα κείμενα που θα λατρέψεις, ασκήσεις για να «πάρεις τα πάνω σου», και χαρούμενα εικονογραφημένο από την ίδια τη συγγραφέα.

Θα το χαρακτήριζα σαν ένα πρωτότυπο καρτούν αυτοβελτίωσης και κινητοποίησης για ευτυχισμένη ζωή. Ο υπότιτλος του βιβλίου «πώς να αγαπήσεις τον υπέροχα ατελή εαυτό σου» από μόνος του σε απενοχοποιεί.

Η συγγραφέας γράφει σαν να μιλάει στον αναγνώστη, απευθύνοντάς του το λόγο και παρακινώντας τον να αγαπήσει τον εαυτό του μέσα από 10 ολοζώντανα κεφάλαια.

Θα το λατρέψεις, γιατί θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα και να συνεχίσεις το ταξίδι σου για την αυτογνωσία.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης