ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ: Απελευθερώστε τη μαγεία που κρύβεται μέσα σας, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 14/06/2021 0 comments

Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ

Απελευθερώστε τη μαγεία που κρύβεται μέσα σας

Εκδόσεις Μίνωας

Η συγγραφέας του διεθνούς best seller «Eat, Pray, Love» επανέρχεται με ένα εκπληκτικό βιβλίο που έχει σαν θέμα του την απελευθέρωση της έμπνευσης.

Είναι βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης και κινητοποιεί, με αξιοθαύμαστο τρόπο, τον αναγνώστη να κάνει το μαγικό ταξίδι εξερεύνησης της δημιουργικής φλόγας που κρύβεται μέσα του. Η φλόγα αυτή, για να βρει το δρόμο της και να εκφραστεί, χρειάζεται να ξεπεράσει τους φόβους που την καταπιέζουν.

Θα μπορούσε το βιβλίο αυτό να είναι θέμα σεμιναρίου για το πώς να καταρριφθούν αντιλήψεις που εμποδίζουν τη διαδικασία αυτοέκφρασης. Είτε αυτό λέγεται γράψιμο, είτε μουσική, είτε μαγειρική ή κηπουρική, η συγγραφέας μας εμπνέει να κάνουμε πραγματικότητα αυτό που αγαπάμε.

Ο λόγος της είναι τόσο ζωηρός, γεμάτος ιστορίες, παραδείγματα διάσημων ανθρώπων, προσωπικές εμπειρίες και αποκαλυπτικός, ώστε να σε κινητοποιεί τόσο αποτελεσματικά, που θέλεις να βάλεις σε πράξη κάθε καλλιτεχνικό σου όνειρο. Όπως ισχυρίζεται η ίδια, τα καλλιτεχνικά μας ένστικτα, έχουν θεϊκή και μαγική προέλευση.

Μέσα σε έξι μεγάλα κεφάλαια, η Γκίλμπερτ δημιουργεί τα κατάλληλα συναισθήματα για να αναπτύξει κάνεις το Ταλέντο, την Τύχη και την Πειθαρχία που χρειάζεται ο δημιουργός.

Πώς να ξεφοβηθούμε και να βρεθούμε σε παιχνιδιάρικη διάθεση, πώς να έχουμε το ψυχικό σθένος για να φέρουμε στην επιφάνεια τους δημιουργικούς μας θησαυρούς, πώς να συνεργαστούμε με τη μαγεία της έμπνευσης, όταν έρθει, πώς να επιμείνουμε ακόμα και όταν απορρίπτουν την προσπάθειά μας, πώς να δεχόμαστε την πραγματικότητα του πόνου που προκαλεί η καλλιτεχνική αυθεντικότητα, πώς να αποδεχόμαστε τη δημιουργικότητα σαν κάτι ιερό, κάτι για το οποίο πρέπει να μοχθήσουμε.

Η μαγεία της δημιουργίας ξεχειλίζει μέσα στο βιβλίο καθώς και ο ενθουσιασμός της Γκίλμπερτ. Όποιος θέλει να ξεκλειδώσει τους θησαυρούς της αυθεντικότητας που κρύβονται μέσα του, ας διαβάσει αυτό το βιβλίο και θα ανακαλύψει και ο ίδιος πόση μαγεία κρύβεται μέσα του!

(Πολύ καλή η μετάφραση της Βασιλικής Κοκκίνου.)

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης