ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο της Δρ. Λίζας Βάρβογλη: Ο νάρκισσος στη ζωή σου, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 22/11/2021 0 comments

Δρ. Λίζα Βάρβογλη

Ο νάρκισσος στη ζωή σου

Βγες από τα δίχτυα των τοξικών ανθρώπων

Εκδόσεις Mamaya

Ένα συγκλονιστικά ανατριχιαστικό και διδακτικό βιβλίο ψυχολογίας από την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Λίζα Βάρβογλη.

Το θέμα του είναι η προσωπικότητα του νάρκισσου ανθρώπου, το πώς συμπεριφέρεται στους άλλους και πώς πέφτουμε στην παγίδα του.

Διαβάζοντας με κάθε λεπτομέρεια τη ναρκισσιστική διαταραχή, θα ανακαλύψεις: αν έχεις σχέση με νάρκισσο, διαβάζοντας 15 ενδείξεις. Πώς ο νάρκισσος βασανίζει τους άλλους ανθρώπους. Ποιος είναι ο κύκλος της σχέσης με τον νάρκισσο. Πώς είναι η γυναίκα νάρκισσος. Τα πράγματα που σε παγιδεύουν σε μια σχέση με νάρκισσο. Ποιο είναι το οικογενειακό δέντρο της ναρκισσιστικής οικογένειας.

Θα έχει συμβεί και σε σας ή σε ένα κοντινό σας πρόσωπο: ο άντρας (ναι, κατά 75% η ναρκισσιστική διαταραχή παρατηρείται σε άντρες) που έρχεται σαν τον πρίγκιπα, σας κάνει να νοιώθετε βασίλισσα στην αρχή, σας θεοποιεί, σας ανεβάζει σε βάθρο και μετά αλλάζει εντελώς και γίνεται απόμακρος, ψεύτης, ανταγωνιστικός, αγενής, αγνώμων, πάει να σας βγάλει τρελή και σας στερεί από αυτά που σας έδινε στην αρχή. Οι νάρκισσοι διαλέγουν τα θύματά τους: διαλέγουν ευαίσθητους ανθρώπους με ανασφάλειες. Έτσι δημιουργείται μία τοξική σχέση.

Αν και ψυχολογικό, το βιβλίο είναι ευκολονόητο, κατανοητό,  ξεκάθαρο και δημιουργεί στον αναγνώστη μεγάλη αγωνία για το παρακάτω. Για το πώς να αντιδράσει κανείς και πώς να αντιμετωπίσει τον νάρκισσο. Ευτυχώς, όλες οι απαντήσεις και συμβουλές δίνονται σε εκείνους που τις αναζητούν μέσα στις σελίδες του βιβλίου. Μαζί και ένα τεστ που μπορεί να κάνει εκείνος που επιθυμεί, ώστε να ανακαλύψει αν προέρχεται από ναρκισσιστική οικογένεια.

Ένα υπέροχο βιβλίο, πυκνογραμμένο, χρήσιμο, ένα βιβλίο-στήριγμα για εκείνους που υποφέρουν εξαιτίας αυτής της διαταραχής του καιρού μας.

Θα το λατρέψετε και θα το κρατήσετε στο κομοδίνο σας για να το συμβουλεύεστε.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης