ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλίο της Αναστασίας Κλαδευτήρα: Τα δύσκολα να τα κοιτάς στα μάτια

Post by: 24/04/2017 0 comments

Αναστασία Κλαδευτήρα

Τα δύσκολα να τα κοιτάς στα μάτια

Εκδόσεις Διόπτρα

Αν σου αρέσουν τα βιβλία αυτοβοήθειας ή αυτοβελτίωσης, αυτό εδώ είναι ένα τέτοιο, σε μορφή μυθιστορήματος.

Ή όπως επεξηγεί ο υπότιτλος του βιβλίου “Μια-σχεδόν-αληθινή ιστορία για τη δύναμη που όλοι κρύβουμε μέσα μας”.

Η συγγραφέας είναι ψυχολόγος-οικογενεικαή θεραπεύτρια, επομένως από τίνος την “πένα” μπορείς να ακούσεις καλύτερα την ιστορία τριών, σχεδόν αληθινών ηρώων για την αναζήτηση του αληθινού τους εαυτού, παρά από την ειδικό;

Ο Άρης, η Αριάδνη και ο Χάρης (ο οποίος αφηγείται την ιστορία σε πρώτο πρόσωπο) είναι τρεις φίλοι, σύγχρονοι Έλληνες που, εκτός από τους δικούς τους φόβους κα περιορισμούς, έχουν να αντιμετωπίσουν και μια πραγματικότητα δύσκολη, στη χώρα που αντιμετωπίζει και οικονομικά προβλήματα.

Ο Χάρης είναι ο χαρακτήρας-“στρείδι”. Δεν ανοίγεται, δεν “ενοχλεί” τους άλλους με τα δικά του, είναι καχύποπτος με τη ζωή. Η Αριάδνη, είναι η κοπέλα που όλα τα παίρνει σοβαρά στη ζωή και ο Άρης, το ακριβώς αντίθετο, αυτός που βάζει πάντα μπροστά το χιούμορ για να χαλαρώσει την ένταση στις σχέσεις του.

Οι τρεις φίλοι, βρίσκονται συχνά και ανταλλάσσουν ιστορίες και προσωπικά πιστεύω – κάπως σαν group therapy – προσπαθώντας να εξελιχθούν σαν άνθρωποι.

Μέσα από τις ιστορίες τους, ο αναγνώστης θα μάθει:

  • για την εμπιστοσύνη
  • για την ηγεσία
  • για τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας
  • για την καλοσύνη
  • για τις αξίες μας
  • για τις ενοχές μας
  • για τις μάσκες που φοράμε

και πολλά ακόμα θέματα που απασχολούν όλους μας.

Με ωραίες συμβολικές ιστορίες και παραδείγματα, (πολλά από τα οποία είναι αληθινά)η συγγραφέας διανθίζει βαθύτερα ψυχολογικά διλήμματα και αναζητήσεις του σύγχρονου ανθρώπου. Μέσα από αυτές, μέσα από τη διαλεκτική των διαλόγων αλλά και από την εξέλιξη των ηρώων, ο αναγνώστης ταυτίζεται και προβληματίζεται θετικά.

Ένα ελληνικό βιβλίο αυτοβελτίωσης γραμμένο για την ελληνική ζωή που αξίζει να του δώσεις την προσοχή και το ενδιαφέρον σου.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης