ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βιβλία της Δρ. Λίζας Βάρβογλη: “Βάλε τέλος στις αρνητικές σκέψεις με θετικές επιβεβαιώσεις” και “Διώξε τα αρνητικά συναισθήματα με θεραπευτικές τεχνικές γείωσης”, περίληψη και κριτική των βιβλίων.

Post by: 30/08/2021 0 comments

Δρ. Λίζα Βάρβογλη

Βάλε τέλος στις αρνητικές σκέψεις με θετικές επιβεβαιώσεις
και
Διώξε τα αρνητικά συναισθήματα με θεραπευτικές τεχνικές γείωσης

Εκδόσεις Mamaya

Δύο εκπληκτικά βιβλία που θα αποτελέσουν το στήριγμά σου τώρα που έρχεται το φθινόπωρο. Γραμμένα απλά και κατανοητά, όμως με τις επιστημονικές γνώσεις της ψυχολόγου- ψυχοθεραπεύτριας  Δρ. Λίζας Βάρβογλη. Είναι προϊόντα εμπειρίας από 10.000 ώρες ψυχοθεραπείας σε ασθενείς της.

*           *           *           *           *           *

Στις σελίδες του πρώτου βιβλίου, του «Βάλε τέλος στις αρνητικές σκέψεις», η συγγραφέας μας εξηγεί για ποιο λόγο ο εγκέφαλός μας κάνει, ως επί το πλείστον, αρνητικές σκέψεις και για ποιο λόγο οι θετικές επιβεβαιώσεις θωρακίζουν τους ανθρώπους από τις απειλές που δέχονται και τους βοηθούν να μειώσουν τις αντιδράσεις τους πάνω στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Ανάλογα με τις προσωπικές σου καταστάσεις, η ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια προτείνει θετικές επιβεβαιώσεις – που βεβαιωμένα στο παρελθόν είχαν φέρει θετικά αποτελέσματα – για διαφορετικούς τομείς της ζωής σου: για να έχουμε καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας, για να πάει καλά η μέρα μας, για να αυξήσουμε την αυτοπεποίθηση ή την αυτοεκτίμησή μας κ.α.

Ένα μικρό, πολύτιμο, χρήσιμο βιβλίο που σε βοηθάει να κάνεις τη ζωή σου πιο θετική.

*           *           *           *           *           *

Μετά τη μείωση των αρνητικών σκέψεων η συγγραφέας Δρ. Λίζα Βάρβογλη, συμπληρώνει τη σειρά με ένα δεύτερο βιβλίο, για τα αρνητικά συναισθήματα. Τίτλος του «Διώξε τα αρνητικά συναισθήματα».

Το βιβλίο αναφέρεται σε κοινά συναισθηματικά προβλήματα όπως, στην αποσύνδεση του ατόμου, δηλαδή στο «πάγωμα» από το στρες, στην αποπραγματοποίηση του ατόμου που «χάνεται» για λίγο και στον «συναισθηματικό κατακλυσμό», όταν έντονα συναισθήματα μας κατακλύζουν και μας παραλύουν.

Για αυτές τις περιπτώσεις, η συγγραφέας προτείνει 4 τεχνικές της ψυχολογικής γείωσης, που βοηθούν το άτομο να διαχειριστεί τα αρνητικά του συναισθήματα και να μείνει στο παρόν. Αυτές είναι οι Σωματικές ή φυσικές τεχνικές γείωσης, όπως το να πάρεις βαθιές εισπνοές, Γνωστικές τεχνικές γείωσης, όπως το να περιγράψεις το περιβάλλον σου με κάθε λεπτομέρεια, Καταπραϋντικές τεχνικές γείωσης, όπως το να κάνεις μια λίστα ευγνωμοσύνης, και Πνευματικές τεχνικές γείωσης, όπως το να επικεντρωθείς σε κάτι όμορφο.

Οι τεχνικές είναι απλές, συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες, δεν είναι κάτι δύσκολο ή ακατόρθωτο. Το θέμα είναι να αντιμετωπιστεί το στρες.

Δύο εξαιρετικά βιβλία, συμπυκνωμένα, ξεκάθαρα και βοηθητικά για τον άνθρωπο της σημερινής κοινωνίας που αντιμετωπίζει την επιδημία αρνητικών συναισθημάτων.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης