ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ- THRIVE

Thrive

Post by: 01/09/2014 0 comments

Arianna Huffington

Thrive

Εκδόσεις Harmony

Αυτό είναι το καλύτερο βιβλίο της Χάφινγκτον από όσα έχω διαβάσει.

Η Αριάννα (Αριάδνη Στασινοπούλου) Χάφινκτον, μπορεί να έχει απορροφηθεί από τη νέα της πατρίδα, την Αμερική, αλλά δεν ξεχνάει την Ελλάδα.

  • Το καινούργιο της – και καλύτερο από όλα τα προηγούμενα – βιβλίο με τίτλο «Ακμάζω» δηλαδή δεν είμαι απλώς καλά, αλλά βγάζω ότι καλύτερο έχω μέσα μου, είναι λίγο βιβλίο αυτοβοήθειας, λίγο παρουσίαση ερευνών που υποστηρίζουν όσα ισχυρίζεται, λίγο αναφορά σε λόγια μεγάλων ανδρών. Ένα βιβλίο με σημαντικά στοιχεία που σε ενδυναμώνουν και με μεγάλη ποικιλία περιεχομένου.

  • Το βιβλίο καταπιάνεται με 5 σημαντικά θέματα: 1. Υγεία (σωματική, ψυχική, νοητική), 2. Σοφία, 3. Θαυμασμός, 4. Δίνοντας, 5. Επίλογος

  • Και στα 5 αυτά κεφάλαια η συγγραφέας, παρουσιάζει φιλοσοφικές θεωρίες και προσωπικές εμπειρίες που στηρίζουν το θετικό τρόπο ζωής και τη δυνατότητα μας να δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε μέσα μας. Το βιβλίο απευθύνεται και σε γυναίκες και σε άντρες.

  • Ασφαλώς, το βιβλίο δεν απευθύνεται σε κοινό που το μαστίζει η ανεργία, αλλά σε κοινό που «καίγεται» από την μεγάλη προσπάθεια να εργάζεται όλο και πιο σκληρά, να σκορπίζει τον εαυτό του σε πολλές υποχρεώσεις, να «τρέχει» χωρίς να του φτάνει ο χρόνος.

  • Σαν σύγχρονο βιβλίο, αναφέρεται πολύ στην τεχνολογία, στις χαμένες ευκαιρίες, σε όσα μετανιώνουμε που αμελήσαμε απορροφημένοι από τον αγώνα για τα υλικά αγαθά, στο άγχος που μας κατατρέχει και πώς να το αντιμετωπίσουμε.

  • Σε όλα της τα επιχειρήματα στηρίζεται πάνω σε πολλαπλές έρευνες. Μία από αυτές, μου άρεσε πολύ: ότι όσοι ζουν κοντά σε πάρκο ή άλσος – μέχρι 1 χιλιόμετρο – έχουν λιγότερο άγχος και αντιμετωπίζουν λιγότερες πιθανότητες κατάθλιψης.

  • Παντού το βιβλίο έχει αναφορές στα παιδικά της χρόνια στην Αθήνα, στην παραδοσιακή μαμά της, σε αποφθέγματα Ελλήνων φιλοσόφων ή στην αρχαία Ελλάδα.

  • Όλα καταλήγουν στο ταξίδι μέσα μας και στην προσπάθειά μας να εκμεταλλευτούμε την πορεία μας σε αυτό τον κόσμο. Επιστήμονες, ερευνητές, ψυχολόγοι, φιλόσοφοι και άλλες παγκόσμιες προσωπικότητες στηρίζουν την πρόσκληση της Αριάννας στο να δώσουμε νέο ορισμό του τι είναι επιτυχία και να δημιουργήσουμε μια ζωή γεμάτη υγεία, σοφία και θαυμασμό.

Αν θέλεις να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης