ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

The Magic

The Magic

Post by: 31/12/2012 0 comments

Rohnda Byrne

Από τη συγγραφέα του The Secret

The Magic

Εκδόσεις «Simon & Schuster»

Θα αποχαιρετήσουμε τον προηγούμενο χρόνο με ένα ελπιδοφόρο βιβλίο για το αύριο, για τον εαυτό μας, για τον καινούργιο χρόνο.

The Magic λέγεται το σημερινό βιβλίο της συγγραφέως που «έφτιαξε» το κολλάζ The Secret. Αυτό όμως το βιβλίο είναι πολύ καλύτερο. Όχι γιατί έχει μαγικά, η συγγραφέας είναι μανούλα στο να χρησιμοποιεί τίτλους – αγκίστρια στα βιβλία της. Η στήλη θα σας αποκαλύψει ποιο είναι το μαγικό συστατικό. Μήπως είναι ένα υγρό σε ένα τσουκάλι με πούπουλα χήνας και φτερά νυχτερίδας; Όχι βέβαια!

Το συστατικό που παρουσιάζεται ως μαγικό είναι η Ευγνωμοσύνη. Εκείνη το λέει μαγικό, εγώ το θεωρώ την Κολώνα της Ευτυχίας.

Έτσι, αν είχα γράψει εγώ το βιβλίο, θα του έδινα άλλον τίτλο.

Η συγγραφέας στηρίζεται πάνω στη θεωρία του Νόμου της Έλξης. Όπου στρέφεις την προσοχή σου, αυτό γίνεται και η πραγματικότητά σου. Επομένως, αν αναγνωρίζεις το καλό που σου συμβαίνει, αν είσαι ευγνώμων για ό,τι συμβαίνει, τότε όλο και περισσότερα τέτοια καλά γεγονότα και περιστατικά θα σου συμβαίνουν. Η ευγνωμοσύνη για τα καλά που μας συμβαίνουν, τα πολλαπλασιάζει.

Αυτό θεωρεί μαγεία η συγγραφέας. Το βιβλίο, που αποτελείται από 28 κεφάλαια, είναι ένα πρόγραμμα «εξάσκησης» στην ευγνωμοσύνη, διάρκειας 28 ημερών.

Κάθε κεφάλαιο, σου εξηγεί ένα θέμα και, παράλληλα, σου ζητάει να κάνεις κάτι και εσύ για να γίνει η συνήθεια της ευγνωμοσύνης ρουτίνα σου. Όσο πιο στο «πετσί» σου
μπει η έννοια της ευγνωμοσύνης, τόσο πολλαπλασιάζονται τα καλά που σου συμβαίνουν. Αφού ασχολείσαι καθημερινά και έμπρακτα μαζί τους.

Η πρώτη άσκηση «Κάθε μέρα απαρίθμησε γραπτά 10 αιτίες που είσαι ευγνώμων» είναι από τις πιο γνωστές και αγαπητές μου, αφού την έκανα για 9 μήνες (με 3 όχι 10 αιτίες την ημέρα) πριν από 4 χρόνια.

Τις περισσότερες «ασκήσεις» τις έχει πάρει από άλλα βιβλία, από άλλες αναφορές, όπως την βραδινή άσκηση του βότσαλου.

Νιώθεις πολύ ωραία διαβάζοντας το βιβλίο και αξίζει το χρόνο σου, έστω να το διαβάσεις μόνο.

Αλλά αν κάνεις και τα «μαγικά» της ευγνωμοσύνης θα ζήσεις εσύ ευτυχισμένος/ η (αυτό το λέω εγώ) και μακάρι όλα τα καλά που μακαρίζεις να πολλαπλασιάζονται!

Καλή, αγαπημένη, ευτυχισμένη χρονιά ανάπτυξης για σένα!

Αν θέλεις να αγοράσεις το βιβλίο, κάνε κλικ εδώ

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης