ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

The little guide to big changes

Post by: 10/09/2012 0 comments

ΒιβλίοΑυτογνωσία

The little guide to big changes

6 steps to creating lasting, positive change in your life

Εκδόσεις NewPathwaysPress


Όλοι έχουμε προσπαθήσει να αλλάξουμε κάποια στιγμή της ζωής μας και ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η αλλαγή, δεδομένης της αντίστασης που προβάλλει ο παλιός μας εαυτός.

Η συγγραφέας Sarah M. Collins δραστηριοποιείται στο κίνημα για την ευεξία και έχει εκπαιδευτεί σε πολλαπλές εναλλακτικές πειθαρχίες για καλύτερη υγεία και περισσότερη ευεξία.

Το εξώφυλλο του βιβλίου έχει σαν θέμα την πεταλούδα, γιατί, προφανώς συμβολίζει τη μεταμόρφωσή μας. «αλλάζοντας τον εαυτό σου αλλάζεις τη ζωή σου και, τελικά αλλάζεις τον κόσμο».

Η ουσία του βιβλίου είναι, βέβαια, έξι τεχνικές που μας προτείνει η συγγραφέας για να αλλάξουμε. Όμως, εννοείται, ότι οι αλλαγές θα έρθουν όχι απλά διαβάζοντας τις σελίδες του βιβλίου αλλά εφαρμόζοντας όσα μας προτείνει η συγγραφέας.

Τα έξι εργαλεία, οι έξι τεχνικές που μας προτείνει να αφιερώσουμε χρόνο για να ζήσουμε μια γεμάτη ζωή, προϋποθέτουν να αφιερώσουμε κάθε μέρα χρόνο από το πρόγραμμά μας και να δεσμευτούμε ότι κάτι θα κάνουμε, με κάποιο τρόπο θα τα ακολουθήσουμε, θα τα εφαρμόσουμε για να μεταμορφωθούμε. Αυτά τα εργαλεία είναι

  1. Η προσευχή
  2. Ο διαλογισμός, η αυτοσυγκέντρωση, η ηρεμία για να ακούσουμε τις απαντήσεις σε όσα ζητάμε.

  3. Η αυτογνωσία, να κοιτάμε μέσα μας, να χτίζουμε τον κόσμο μας με τα λόγια, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά μας

  4. Η εικονοποίηση, η ικανότητά μας να ονειρευόμαστε, να φανταζόμαστε τη ζωή που θέλουμε, αφού όλα αρχίζουν με μια ιδέα

  5. Η προσέγγιση της ζωής σου, με ποια προσωπικότητα, πώς αντιδράς στη ζωή και στα γεγονότα. Η στάση ζωής που κρατάς είναι το παράθυρό σου στον κόσμο

  6. Ελευθερία για να προχωράς συνεχώς προς τα εμπρός. Η ζωή είναι κίνηση, δεν υπάρχει τίποτα στατικό. Προχώρα συγχωρώντας, γιατί το μίσος, ο θυμός και η ζήλια προκαλούν ζημιές δηλητηριάζοντάς μας.

Στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου η συγγραφέας μας προτρέπει να κάνουμε πράξη αυτά που διαβάζουμε εφαρμόζοντας ένα πλάνο που θα φτιάξουμε εμείς είτε κρατώντας ημερολόγιο, κάνοντας όνειρα, ακολουθώντας μια τέχνη όπως ζωγραφική που μας ξεκλειδώνει.

Τα νοήματα του βιβλίου είναι όλα πολύ θετικά και πυκνά σε 125 μόνο σελίδες.

Διάβασέ το, θα νιώσεις πολύ καλύτερα. Πόσο μάλλον αν κάνεις πράξη έστω κάποια από αυτά για τον εαυτό σου.

Αν θέλετε να αγοράσετε το βιβλίο, κάντε κλικ εδώ

Αν το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά, παρακαλώ ενημερώστε το site για να αναρτήσουμε την πληροφορία.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης