ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

The Joys of Living

The Joys of Living

Post by: 27/05/2013 0 comments

                ΒΙΒΛΙΟΑυτοβοήθεια

Orison Swett Marden

The Joys of Living

Εκδόσεις Elibron Classics

«Οι χαρές της Ζωής», ένα σπουδαίο βιβλίο Αυτοβοήθειας. Εξυμνεί τις «Χαρές της Ζωής» ή ότι η «Ευτυχία είναι ένα μωσαϊκό, ένα παζλ, ένα κολιέ που αποτελείται από πολλές διαφορετικές πέτρες. Η καθεμιά έχει μικρή αξία, αλλά όλες μαζί αποτελούν ένα ευχάριστο και άξιο ευγνωμοσύνης πολύτιμο κόσμημα». Το βιβλίο αυτό είναι, ειλικρινά, ό,τι χρειάζεσαι.

Ο Orison Swett Marden είναι πρωτοπόρος στον τρόπο ζωής που οδηγεί στην ευτυχία. Το συγκεκριμένο βιβλίο γράφτηκε στα 1918 και είναι όχι απλά σύγχρονο, αλλά πολύ σύγχρονο αφού αναπτύσσει τις αρετές και την αξία της Θετικής Ψυχολογίας, 70 χρόνια πριν καθιερωθεί.

«Η ευτυχία είναι το τόνικ της ζωής»
«Ζήσε φυσική ζωή, φάε ό,τι σου αρέσει και περπάτα στη φωτεινή πλευρά της δρόμου»
«Έπαινος είναι το διεγερτικό της καρδιάς. Κατηγορία είναι το καταθλιπτικό της καρδιάς»
«Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις τους άλλους με χρήματα, βοήθησε με εγκάρδιες κουβέντες, συμπάθεια, καλοσύνη, ενθάρρυνση. Υπάρχουν εκεί έξω περισσότερες καρδιές που πεινάνε για αγάπη και συμπάθεια και χαρά παρά για χρήμα».
«Ο Παράδεισος είναι εδώ ή πουθενά»
«Η ευτυχία δεν εξαρτάται τόσο από το εξωτερικό περιβάλλον όσο από την κατεύθυνση που έχει το μυαλό μας!»

Το βιβλίο αναπτύσσει την έννοια της ευτυχίας, ξεκινώντας από τα βασικά: ότι ο κόσμος δεν ζει το τώρα αλλά είναι σίγουρος ότι θα είναι καλύτερα αύριο, του χρόνου, σε μερικά χρόνια όταν θα συμβεί κάτι και αυτό το κάτι θα τους κάνει ευτυχισμένους.

Όλα τα κεφάλαια του βιβλίου δεν είναι απλά σοφά αλλά ευχάριστα, φωτεινά, νιώθεις ότι είναι στο χέρι σου η ευτυχία σου.

Ειδικά, αναπτύσσει τη δυνατότητά μας να καλλιεργήσουμε την ευτυχία μας με σωστές σκέψεις, κουράγιο, την τέχνη να παίρνεις ευχαρίστηση από απλές καθημερινές εμπειρίες.

Η ανάπτυξη της θεωρίας του ξεκινάει με το να γίνεις ένας Επαγγελματίας στον Τομέα Ζωή. Σαν επαγγελματίας, λοιπόν, να κυνηγάς την ευτυχία ξεκινώντας από μέσα σου (ό,τι είσαι μέσα σου, αυτό βρίσκεις στον έξω κόσμο), να συνδέεις τη χαρά με την υγεία να έχεις μια χαρούμενη – αισιόδοξη νοοτροπία, να μην κάνεις το λάθος να αναβάλεις τη χαρά που είναι για σήμερα, να χαίρεσαι με τις φιλίες σου, να μην παίρνεις και πολύ στα σοβαρά τη ζωή σου, να απολαμβάνεις την εργασία σου και να θυμάσαι ότι οι ευτυχισμένοι ζουν περισσότερα χρόνια!

Μήπως όλα αυτά σας θυμίζουν διάφορα posts που καθημερινά ανεβαίνουν στο facebook ωραία διαμορφωμένα σε μορφή poster; Αν κάνετε like εκεί, εδώ θα κάνετε όχι like αλλά θα βυθιστείτε χαρούμενοι στο ιδανικό βιβλίο – στήριγμα για τις μέρες μας.

Αυτό χρειαζόμαστε. Like και πολλά like! Αλλά χρειάζεται να το διαβάσεις όλο για να ανακαλύψεις όλα του τα μυστικά.

Αν θέλεις να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης