ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

The Game of life and how to play it

The Game of life and how to play it

Post by: 06/05/2013 0 comments

          ΒΙΒΛΙΟΑυτοβοήθεια

Florence Scovel Shinn

The Game of life and how to play it

Εκδόσεις BNPublicing

Η συγγραφέας πιστεύει ότι ο περισσότερος κόσμος θεωρεί τη ζωή σαν έναν αγώνα, ενώ για την ίδια είναι ένα παιχνίδι. Και όπως κάθε παιχνίδι, έχει κι αυτό τους κανόνες του.

Το όνομα του παιχνιδιού της ζωής θα έπρεπε να είναι «Δίνοντας και Παίρνοντας» και το βιβλίο περιγράφει τους κανόνες ανάλογης λογικής.

Η σκιτσογράφος, ζωγράφος και μετέπειτα συγγραφέας του κινήματος New Thought, πιστεύει επίσης στη δύναμη του Υποσυνείδητου. Ότι η δύναμή του είναι μέγιστη. Αν ο άνθρωπος αλλάξει τα λόγια του, αλλάζει και του όρους της ζωής του.

Ας δούμε τους όρους του παιχνιδιού όπως τους ορίζει η συγγραφέας.

1. Ο νόμος της ευμάρειας. Να έχεις πίστη και να γνωρίζεις πώς για κάθε επιθυμία υπάρχει και μια προσφορά.
2. Η δύναμη των λέξεων. Οι λέξεις πάλλονται, έχουν δονήσεις. Ο κόσμος των λέξεων και πεποιθήσεων που εκφράζουν οι άνθρωποι δημιουργεί στο υποσυνείδητο μια αναμονή και ελκύει τις καταστάσεις που έχουν περιγράψει. Πρόσεχε λοιπόν ποιες λέξεις χρησιμοποιείς.
3. Ο νόμος της μη-αντίστασης (θυμήσου το Γκάντι). Οι Κινέζοι λένε ότι το νερό είναι το πιο ισχυρό στοιχείο, γιατί εφαρμόζει τέλεια την μη-αντίσταση. Μπορεί να σαρώσει τα πάντα μπροστά του ή να εξαφανίσει έναν βράχο. «Πρόσεχε να διοικείς εσύ το υποσυνείδητό σου γιατί αλλιώς κάποιος άλλος θα το κάνει». Ζήσε το παρόν και μην αντιστέκεσαι στα γεγονότα του τώρα.
4. Ο νόμος του Κάρμα και ο Νόμος της συγχώρεσης. Κάρμα, στα σανσκριτικά, σημαίνει «επανέρχομαι». Ο νόμος της συγχώρεσης απελευθερώνει τον άνθρωπο από το νόμο του αίτιου και αιτιατού.
5. Εντυπωσιάζοντας το υποσυνείδητο. Το υποσυνείδητο (ή ο Θεός μέσα μας) είναι το τμήμα του εαυτού μας που μας απελευθερώνει από τα εμπόδια. Οι αρνητικές μας πεποιθήσεις είναι τα εμπόδια που βάζουμε στις επιθυμίες μας.
6. Αγάπη. Η χαρά του να δίνεις. Δώσε την τέλεια αγάπη κα θα πάρεις τέλεια αγάπη.
7. Καθοδήγηση ή διαίσθηση. Η φωνή που δείχνει το δρόμο, μας εμπνέει και παίρνουμε γρήγορα τις σωστές αποφάσεις.

Οι υπόλοιποι όροι του παιχνιδιού, καθώς και οι αξίες που αντιστοιχούν σε κάθε όρο….στο υπέροχο αυτό βιβλίο των 75 σελίδων.

Στην πραγματικότητα, σου δίνει δύναμη στα χέρια σου για να ασχοληθείς με τον εαυτό σου παρά να τα περιμένεις όλα από την τύχη ή την ατυχία σου.

Αξίζει, όχι μόνο να το διαβάσεις, αλλά και να δεις πώς μπορείς να επηρεαστείς.

Αν θέλεις να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης