ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

The book of awesome

Post by: 04/06/2012 0 comments

Βιβλίο – Αυτογνωσία

Neil Pasricha

The book of awesome

 Αν θέλεις να γεμίσεις με γλυκές σκέψεις το μυαλό σου, έχεις ένα βιβλίο που σου φτιάχνει τη μέρα. Ένα βιβλίο που σε μαθαίνει να συγκεντρώνεσαι στις μικρές θετικές λεπτομέρειες της ζωής.

Έχει πολλά μικρά κεφάλαια με όλα τα υπέροχα, απίθανα, μικρά (ή μεγάλα) καθημερινά πράγματα που συμβαίνουν σε όλους μας και νιώθουμε όμορφα ή χαλαρά ή τυχεροί ή γελάμε.

Ο συγγραφέας ξεκίνησε από ένα site και μετά δημιούργησε το βιβλίο. Το σπουδαίο με τον Neil Pasricha είναι ότι έχει απίστευτη παρατηρητικότητα και ευαισθησία για να συλλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες της ζωής που μας κάνουν ευτυχισμένους (στην ουσία).

Καταφέρνει να εστιάσει σε όλα τα θετικά και ευχάριστα πράγματα που μας συμβαίνουν και –ίσως – δεν τους δίνουμε την απαραίτητη σημασία.

Όταν ανοίγει ένα καινούργιο ταμείο στο σούπερ μάρκετ, τη στιγμή που έρχεται η σειρά σου να πληρώσεις. Awesome! Όταν βλέπεις έναν τροχονόμο και συνειδητοποιείς ότι έτρεχες μέσα στα σωστά όρια ταχύτητας. Awesome! Όταν σου τύχει μια ολόκληρη σειρά με άδειες θέσεις δίπλα σου στο αεροπλάνο. Awesome! Όταν βρεις τα κλειδιά σου, αφού τα έχεις ψάξει παντού. Awesome! Όταν τα πράγματα που ήθελες να αγοράσεις τα βρίσκεις σε προσφορά. Awesome! Όταν φτάνεις στη στάση του λεωφορείου τη στιγμή που φτάνει το λεωφορείο. Awesome! Όταν πεις τα ίδια ακριβώς σχόλια που θα πει ο αθλητικός σχολιαστής αλλά πριν τα πει. Awesome! Όταν φτάνεις στον προορισμό σου ακριβώς τη στιγμή που ένα υπέροχο τραγούδι στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου τελειώνει. Awesome! Όταν το vending machine σου ρίχνει δύο αντί για ένα προϊόντα. Awesome! Όταν ξυπνάς πριν το ξυπνητήρι σου και διαπιστώνεις ότι έχεις ακόμα πολλή ώρα ύπνου μπροστά σου. Awesome! Τη στιγμή που, σε μια συναυλία, σβήνουν τα φώτα και πριν να βγει στη σκηνή το συγκρότημα.

Διαβάζοντας όλα (τα παραπάνω είναι μόνο μερικά) από τα απίθανα πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε ωραία, μπαίνεις στη διαδικασία να ψάχνεις να βρεις τα δικά σου καθημερινά ωραία πράγματα.

Κάθε awesome! διαπίστωση συνοδεύεται από ένα ενδιαφέρον μικρό κείμενο που μπορείς να διαβάζεις είτε το πρωί στο μπάνιο είτε το βράδυ πριν κοιμηθείς (μία-δύο σελίδες, το πολύ) χωρίς να χάσεις τον ειρμό (αν ήταν μυθιστόρημα δεν θα μπορούσες να το διαβάσεις σελίδα- σελίδα).

Βεβαίως θα το αγοράσεις, γιατί βεβαίως θέλεις να νιώθεις καλύτερα και να συνηθίσεις να συγκεντρώνεσαι στα θετικά της ζωής. Κυκλοφορεί και σε ημερολόγιο.

Αν θέλετε να αγοράσετε το βιβλίο, κάντε κλικ εδώ

Αν το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά, παρακαλώ ενημερώστε το site για να αναρτήσουμε την πληροφορία.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης