ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

POSNASKEFTOMASTEPERISSOTEROTOSEX

Πώς να σκεφτόμαστε περισσότερο το σεξ

Post by: 14/02/2014 0 comments

Alain de Botton

Πώς να σκεφτόμαστε περισσότερο το σεξ

Εκδόσεις Πατάκης

Δεν υπάρχει αεροδρόμιο που να μη φιλοξενεί τα χαριτωμένα, ευφυή και ανατρεπτικά δοκίμια του Αλαίν ντε Μποτόν. Αυτό αποδεικνύει πόσο αγαπητός και ευπώλητος είναι παγκόσμια ο Μποτόν και πόσο «στην καρδιά» κάθε ανθρώπινης ανάγκης φτάνει με τα θέματα που αναπτύσσει.

Το συγκεκριμένο «Πώς να σκεφτόμαστε περισσότερο το σεξ» είναι ένα βιβλιαράκι με ευφυές, χιουμοριστικό και πολύπλευρο κείμενο 185 σελίδων που σίγουρα σε κάνει να αναλογιστείς 1. Πώς βλέπεις εσύ το σεξ, 2. Πώς η οικογένεια, τα ζευγάρια και η κοινωνία νιώθουν ευτυχία ή όχι από την εμπειρία του sex.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε έχουν απασχολήσει τα θέματα που παρουσιάζονται στα δύο μέρη του βιβλίου του: «Χαρές του σεξ» και «Προβλήματα του σεξ»

  • Ιδιαιτερότητες του σεξ

  • Χυδαιότητα κατά τη διάρκεια του σεξ

  • Λαγνεία

  • Πορνογραφία

  • Φαντασιώσεις

  • Φετίχ

  • Σεξ μετά την αγάπη

  • Απιστία

Όλη η ανθρωπότητα, οι έφηβοι, όλα τα ζευγάρια απασχολούνται με τα παραπάνω θέματα. Ο συγγραφέας εξηγεί ακομπλεξάριστα και αντικειμενικά πώς συμβαίνει να δημιουργείται η έλλειψη επιθυμίας στα μακροχρόνια ζευγάρια. Και κυρίως πώς η απιστία δεν μειώνει τα μειονεκτήματα ενός γάμου!

Πιστεύει επίσης ότι η χυδαιότητα είναι σαν μια προσωπική θεατρική παράσταση δημιουργώντας ένα απελευθερωτικό συναίσθημα. Πιστεύει ακόμα πως η πορνογραφία, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά «υπονομεύουν» την ικανότητά μας να υπομείνουμε βάσανα που αναγκαστικά θα βιώσουμε σαν νορμάλ άνθρωποι. Θεωρώντας ολόκληρο το διαδίκτυο ένα πάροχο διαρκούς διέγερσης και τις θρησκείες έναν αντίπαλο που θεωρεί το σεξ σαν κάτι το επικίνδυνο, ο Ντε Μποτόν αποδέχεται ότι ένας βαθμός καταστολής του είναι απαραίτητος προκειμένου για την πνευματική μας υγεία.

Μέρα που είναι σήμερα, θα προβληματιστείς ευχάριστα, θα γελάσεις και θα ταυτιστείς με το πιπεράτο, ευφυές, σοφό και γεμάτο ανατρεπτικές σκέψεις βιβλίο.

Ναι στις σεξουαλικές μας ορμές αλλά όχι στο κατώτερο, στο ηλίθιο, στο χυδαίο σεξ, έχουμε και το ευγενές στοιχείο μέσα μας.

Και ένα τελευταίο, πολύ αληθινό στοιχείο. Αξίωμα: είμαστε μια κοινωνία αυστηρή αφού περιμένουμε με το γάμο μας, το ίδιο άτομο να καλύψει όλες μας τις επιθυμίες για αγάπη, σεξ και οικογένεια. Γι αυτό στο τέλος απογοητευόμαστε.

Ψάξτε το βιβλίο και τσεκάρετε πόσο συμφωνείτε ή όχι μαζί του.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης