ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

POSNADIATIRISOUMETINPSIXIKI

Πώς να διατηρήσουμε την ψυχική μας ισορροπία

Post by: 12/05/2014 0 comments

Philippa Perry

Πώς να διατηρήσουμε την ψυχική μας ισορροπία

Εκδόσεις Πατάκης

Αυτό το βιβλιαράκι ψυχολογίας (184 σελίδες) της Φιλίππα Πέρρυ είναι ένας μικρός θησαυρός, ένα εγχειρίδιο για να ανατρέχει κανείς όσες φορές θέλει.

Είναι πολλά περισσότερα από αυτά που περιγράφει ο τίτλος του. Σε βοηθάει να αποκτάς αυτοεπίγνωση, να βελτιώνεις τις σχέσεις σου, να κατανοείς, άρα και να τιθασεύεις, το άγχος σου και να αλλάζεις τις ιστορίες που λες μέσα στο μυαλό σου και τις οποίες έμαθες να λες από την οικογένειά σου ή από άλλους.

Επιπλέον, στο τέλος του, το βιβλίο έχει το αγαπημένο μου κομμάτι: ασκήσεις αυτοβελτίωσης για τον αναγνώστη (η άσκηση του γεννεογράμματος με άφησε άφωνη και μου έδωσε πολλά διαφωτιστικά στοιχεία για μένα και για τις δυναμικές που παρέλαβα από την οικογένειά μου).

Η Φιλίππα Πέρυ είναι ψυχοθεραπεύτρια και γνωρίζει καλά πώς να μας βοηθάει να συνειδητοποιήσουμε:

Τι θέλουμε για τον εαυτό μας αυτή τη στιγμή

Μερικές αλήθειες με τις οποίες μας βοηθάει να εξερευνήσουμε και να ιάνουμε τα μύχια του εαυτού μας είναι:

  • Με την αυτοπαρατήρηση, θα αναθρέψουμε ξανά τον εαυτό μας και θα διακρίνουμε αμερόληπτα την επικίνδυνη φλυαρία του μυαλού μας.

  • Είναι χρήσιμο να επανεξετάζουμε την γνώμη μας και τις πεποιθήσεις μας και να μην κρεμιόμαστε από αυτό που πιστεύουμε.

  • Είμαστε πλάσματα ομαδικά και οι άλλοι άνθρωποι εξακολουθούν να αποτελούν το καλύτερο μέσο που διαθέτουμε για να διατηρήσουμε την ψυχική μας ισορροπία. Η ψυχική μας υγεία και η ευτυχία μας έχουν να κάνουν περισσότερο με τις διαπροσωπικές μας σχέσεις

  • Η συγγραφέας, προτείνει, προκειμένου να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας να εφαρμόσουμε την Καθημερινή Θερμομέτρηση που βασίζεται σε 5 τεχνικές επικοινωνίας με τους γύρω μας.

  • Υπάρχει η ζώνη του καλού άγχους, όπου ο εγκέφαλός μας μπορεί και προσαρμόζεται, αναδιαμορφώνεται και εξελίσσεται (όταν δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα ή σωματική άσκηση). Με το κακό άγχος, τα υψηλά επίπεδα άγχους, δηλαδή, εξαντλούμε τα αποθέματα αντοχής του εγκεφάλου μας, δημιουργώντας πανικό και διάσχιση.

  • Αλλάζοντας την ιστορία που λέμε στον εαυτό μας και που πιστεύουμε για μας, αλλάζει και η ζωή μας.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις πληθωρικές αλήθειες στις οποίες μας μυεί η ψυχοθεραπεύτρια. Σε συνδυασμό με 7 βασικές ασκήσεις, συν επιπλέον συμβουλές συνήθειας (ημερολόγιο ζωής ή ευγνωμοσύνης) ευεργετούμαστε από ένα ωραίο «σκούντημα».

Διαβάζοντας το βιβλίο «Πώς να διατηρήσουμε την ψυχική μας ισορροπία» όχι μόνο θα νιώσεις υπέροχα, αλλά θα νιώσεις ότι μπορείς να το κάνεις και συ. Να κάνεις κάτι καλό για τον εαυτό σου.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης