ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

On becoming fearless

On becoming fearless

Post by: 04/03/2013 0 comments

ΒΙΒΛΙΟΑυτοβοήθεια

Arianna Huffington

On becoming fearless

In love, work and life

Εκδόσεις Little, Brown & Company

Για δυνατά, ανεξάρτητα «κορίτσια» που πάλλονται από ενέργεια, η δική μας Αριάννα Στασινοπούλου (τώρα Huffington λόγω γάμου και διαζυγίου με Αμερικανό πολίτη) γράφει ένα ακόμα βιβλίο, αυτή τη φορά το απευθύνει στις γυναίκες, μάλλον για να τις ενθαρρύνει να μη φοβούνται, να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους, ζώντας τη ζωή που έχουν ονειρευτεί.

Η φιλοσοφία της είναι πως για να ζήσεις ευτυχής, θα πρέπει να φτάσεις στο σημείο που να αναγνωρίζεις τους φόβους σου αλλά να συνεχίζεις, να μη σταματάς, να κάνεις τη ζωή σου, να ρισκάρεις, να έχεις φιλοδοξίες μέχρι να φτάσεις στην επιτυχία. (Θυμάστε το γνωστό βιβλίο «Feelthefearanddoitanyway!» χμ…..κάτι μας θυμίζει αυτό).

Εξερευνάς, λοιπόν, την ελευθερία από το φόβο, πώς να μη φοβάσαι (οι γυναίκες δηλαδή) με το Σώμα τους, αλλά και στην Αγάπη, στη Δουλειά, στα Χρήματα, σαν Γονείς, σε Μεγάλη Ηλικία, να μη φοβάσαι το Θεό και το Θάνατο, να μη φοβάσαι να είσαι Ηγέτης, να λες τη γνώμη σου δημόσια και να θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο.

Για να το πω θετικά: Πώς να έχεις το θάρρος να κάνεις όλα αυτά.

Κάθε κεφάλαιο, το προλογίζει μια γνωστή Αμερικανίδα γυναίκα, που μιλάει για τη δικιά της ιστορία του να ξεπεράσει ένα φόβο: Έτσι, γράφουν τις σύντομες και εισαγωγικές ιστορίες τους η Νταϊάν Κήτον, η Μελίνα Κανακαρίδη, η Σέρρυ Λάνσινγκ, η Αγάπη Στασινοπούλου (αδελφή της Αριάννας) για να αναφέρω μερικές από αυτές.

Οι συμβουλές είναι σωστές και απόλυτα χρήσιμες – φτάνει να τις εφαρμόσει κανείς. Πολύ εμπνευστικές είναι οι προσωπικές μαρτυρίες των γυναικών που περιγράφουν πώς ξεπέρασαν τους φόβους τους.

Ειδικά η συγγραφέας αναφέρει χαρακτηριστικά:

– Όταν η μητέρα της (μέσα από τις διηγήσεις της) έσωσε στην Κατοχή δύο Εβραίες κοπέλες, χωρίς να φοβηθεί τους Γερμανούς που χτυπούσαν την εξώπορτα του σπιτιού τους (και αυτό την έκανε τη συγγραφέα να εμπνευστεί για το πώς θα ξεπερνάει τους φόβους της)

– Όταν πήγε στο Καίμπρητζ με βαριά ελληνική προφορά, έπρεπε να ξεπεράσει το φόβο της κριτικής και του δημόσιου εξευτελισμού

– Όταν εξέδωσε το βιβλίο της για τον Πικάσο και της «επιτέθηκαν» οι άνθρωποι από το κατεστημένο της Τέχνης

– Όταν κατέβηκε υποψήφια για Κυβερνήτης της Καλιφόρνια (κέρδισε ο Σβαρτσερνέγκερ)

– Όταν έχασε τη μητέρα της, το στήριγμά της.

Πραγματικά, διαβάζοντας το βιβλίο αυτό νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα, όπως τα κατάφερε το κορίτσι με τη βαριά προφορά από την Αθήνα που κατέκτησε το Λονδίνο και, στη συνέχεια, την Αμερική, με τον τρόπο της.

Σήμερα, ημέρα της γυναίκας, ας πάρουμε το παράδειγμά της σαν έμπνευση για όσα μπορούμε να καταφέρουμε σε μια ζωή.

Αν θέλεις να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης