ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του

Post by: 06/07/2015 0 comments

Ρόμπιν Σάρμα

“Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του”

Εκδόσεις Διόπτρα

 

“Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του!” Από τους πιο πρωτότυπους τίτλους βιβλίων που διάβασα ποτέ. Αυτός άλλωστε, με τράβηξε αρχικά για να αγοράσω και να διαβάσω το βιβλίο.

(Σωστά περιγράφει το βιβλίο οι Κοέλο ότι είναι «μια ιστορία που σε αιχμαλωτίζει διασκεδάζοντας και διδάσκοντάς σε»)

Η ιστορία περιγράφει τη ζωή του Τζούλιαν Μάντλ του σούπερ – δικηγόρου, του πολυάσχολου επιτυχημένου αστέρα της δικηγορίας, με την αποτυχημένη προσωπική ζωή, ο οποίος κάποια στιγμή της ζωής του μένει ξερός από έμφραγμα, μέσα στην αίθουσα ενός κατάμεστου δικαστηρίου. Φταίει η ένταση, το άγχος, η φρενήρης ζωή του. Ευτυχώς, δεν πεθαίνει.

Μόλις συνέρχεται, πουλάει το ιδιόκτητο μέγαρό του, τη Ferrari του, το προσωπικό του αεροπλάνο και το ιδιωτικό του νησί (!) και φεύγει για 3 χρόνια στην Ινδία (εδώ που τα λέμε, και εγώ θα είχα πάει στην Ινδία αν δεν σιχαινόμουν).

Ξαναγυρίζει πλήρως μεταμορφωμένος: ολόφρεσκος, γελαστός, γεμάτος ζωή, ενέργεια και δυναμισμό, με παρουσιαστικό 35άρη, ενώ είναι 20 χρόνια μεγαλύτερος.

Επιστρέφει αγνώριστος στον παλιό του συνάδελφο, εξηγώντας του ότι τόσα χρόνια έμενε στο Κασμίρ, στην διδασκαλία ενός γιόγκι και ότι πλέον θεωρεί αποστολή του, να υπηρετεί τους άλλους και να μοιραστεί τη σοφία που απέκτησε με όσους επιθυμούν και αξίζουν να τη μάθουν.

Έτσι, λοιπόν, ο Τζούλιαν Μαντλ αναλαμβάνει για τον επόμενο μήνα να διδάξει στον παλιό του συνάδελφο Τζων τα αποστάγματα της αρχαίας σοφίας, το Σύστημα Σιβάνα.

Αρχίζει, λοιπόν να του διδάσκει μία-μία τις 7 Αιώνιες Αρετές:

  1. Κυριάρχησε στο μυαλό σου
  2. Ακολούθησε το σκοπό της ζωής σου
  3. Εφάρμοσε το Κάϊζεν (το βιβλίο σου το εξηγεί)
  4. Ζήσε με Πειθαρχία
  5. Σεβάσου το Χρόνο σου
  6. Υπηρέτησε τους άλλους χωρίς εγωισμούς
  7. Αγκάλιασε το σήμερα

Ο τρόπος, οι λεπτομέρειες , τα σύμβολα των Αρετών και οι Τεχνικές για να εφαρμόσεις τα παραπάνω, είναι μέρος του συναρπαστικού αυτού βιβλίου, που έγινε Νο1 Best Seller στην Αμερική.

“Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του”, ευφυέστατα συνδυάζει τη σοφία της Ανατολής με τους υπερσύγχρονους κανόνες επιτυχίας της Δύσης.

Για όσους πιστεύουν ότι οι θεωρίες της Ανατολής είναι μόνο για τις γυναίκες που είναι πιο συναισθηματικές και είναι ανεφάρμοστες στις business, να ένα καθαρά αντρικό βιβλίο, γραμμένο από έναν άνδρα, με ήρωες πολυάσχολους νομικούς, αλλά με τα ίδια αιώνια διδάγματα της Ανατολής που τρυπώνουν μόνο σε ανοιχτές καρδιές και καθαρά μυαλά της Δύσης. Δεν μιλάει για business αλλά για τη φιλοσοφία του ατόμου που έχει εφαρμογή και στον τομέα των business. Εδώ ο ήρωας έριξε μαύρη πέτρα στον κόσμο των business για να υπηρετήσει την ανθρωπότητα, τι άλλο μήνυμα πια να μας δώσει ο συγγραφέας;

Σας χαρίζω εδώ ένα από τα πολλά σοφά και γνωστά quotes που γεμίζουν το βιβλίο και που σίγουρα κάτι μας θυμίζει «Τύχη είναι ο γάμος της προετοιμασίας με την ευκαιρία που παρουσιάζεται».

Το βιβλίο είναι must και σημείο αναφοράς. Όχι μόνο θα το πάρεις αλλά θα κυκλοφορείς μαζί του για να φαίνεσαι ψαγμένος.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης