ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Now is the time to do what you love

Post by: 19/01/2015 0 comments

Nancy Whitney-Reiter

Now is the time to do what you love

Εκδόσεις AdamsBusiness

 

Τώρα είναι η στιγμή να κάνεις αυτό που σου αρέσει” πώς να κάνεις την αλλαγή στην καριέρα σου που θα αλλάξει τη ζωή σου, της Νάνσυ Γουίτνεϊ – Ράϊτερ.

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο μισούν τη δουλειά τους ή είναι δυσαρεστημένοι από την επαγγελματική τους επιλογή. Το ίδιο και η συγγραφέας, η οποία στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 βρέθηκε στη δουλειά της στον 18ο όροφο των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης και σώθηκε. Μετά από αυτό, όμως, άλλαξε η ζωή της για πάντα. Παραιτήθηκε. Ταξίδεψε για ένα χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο, αναλογιζόμενη τι πραγματικά ήταν σημαντικό για αυτήν να κάνει και πώς να το εντάξει στη ζωή της.

Έγραψε, λοιπόν, αυτό το βιβλίο που παρουσιάζει ένα σύστημα χωρισμένο σε τρία μέρη, πού σε κάνει να βρεις μια εφαρμοσμένη σταδιοδρομία που αγκαλιάζει το όνειρό σου, ανεξάρτητα από την ηλικία σου, τον προϋπολογισμό σου ή τους στόχους σου.

Στο πρώτο μέρος του βιβλίου η συγγραφέας σου θέτει ερωτήματα για να καταλάβει πόσο έτοιμος είσαι για μια μεγάλη αλλαγή. Αν είσαι έτοιμος συναισθηματικά, σωματικά, οικονομικά, αν η οικογένειά σου είναι έτοιμη και, γενικά, σε προετοιμάζει να συνειδητοποιήσεις πώς θα αλλάξει η ζωή σου με μια τόσο μεγάλη απόφαση.

Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου η συγγραφέας σου προτείνει πώς να φτιάξεις ένα γραπτό πλάνο ή “χάρτη” του πώς θα πραγματοποιήσεις με επιτυχία τη νέα σου δραστηριότητα.

Σου μιλάει για το φόβο της αποτυχίας, για το πώς θα συγκεντρώσεις πληροφορίες για τις απαιτήσεις της νέας δουλειάς, πώς θα κάνεις τις σωστές γνωριμίες με τους κατάλληλους ανθρώπους, πώς θα ανακαλύψεις νόμους και πηγές, βιβλία και αναφορές στο διαδίκτυο, ώστε να έχεις δημιουργήσει μια πλήρη εικόνα στη διαδικασία της επαγγελματικής σου μεταμόρφωσης.

Στο τρίτο μέρος, η συγγραφέας σου δίνει ιδέες από πολύ διαφορετικούς τομείς για να αναζητήσεις τις επαγγελματικές προοπτικές που απλώνονται μπροστά σου, ώστε να επιλέξεις κάτι που να αγαπάς και να το μετατρέψεις σε καθημερινό τρόπο ζωής.

Πολύ χρήσιμο και επίκαιρο βιβλίο, ειδικά για εμάς τους Έλληνες. Θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις με το χέρι στην καρδιά.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης