ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Κίτρινος Κόσμος

Post by: 25/05/2015 0 comments

Άλμπερτ Εσπινόσα

Κίτρινος Κόσμος

Εκδόσεις Πατάκη

 

Το βιβλίο “Κίτρινος Κόσμος” – πίστεψε στα όνειρά σου και θα πραγματοποιηθούν, εκδόσεις Πατάκη, μετάφραση Μαρία Παλαιολόγου είναι ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης με ένα κίτρινο κύκλο για εξώφυλλο.

Όλο το περιεχόμενο του βιβλίου βασίζεται σε εμπειρίες του συγγραφέα και της φιλοσοφίας που αναγκάστηκε να αποκτήσει ζώντας με τον καρκίνο από τα 14 ως τα 24 του χρόνια.

Έτσι, εύκολα θα χαρακτήριζα το βιβλίο πικρό, γλυκό, τρυφερό, σοκαριστικό, διδακτικό, φιλοσοφικό.

Ο Ισπανός συγγραφέας, 42 ετών ήμερα, είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος, συγγραφέας και χημικός μηχανικός. Ένας πολυπράγμων και δημιουργικός άνθρωπος, που μετέτρεψε τον πόνο και τη βασανιστική του θεραπεία σε δημιουργικά όνειρα, βιβλία και projects.

Με κουράγιο και εσωτερική δύναμη, πάλεψε και θεραπεύτηκε. Τα μαθήματα που πήρε αυτά τα 10 ζοφερά χρόνια της εφηβικής του ζωής τα μετέτρεψε σε σταγόνες πολύτιμης σοφίας δημιουργώντας 23 μαθήματα ζωής, που αποτελούν τον Κίτρινο Κόσμο του. Ίσως ήταν αυτός ο κόσμος των ιδεών που τον φιλοξένησε όταν χρειαζόταν από κάπου να κρατηθεί για να αντέξει.

Αυτό το δημιούργημα της φαντασίας του, ο Κίτρινος Κόσμος, συνθέτει τη λίστα με τα όνειρα που περιμένουν να πραγματοποιηθούν.

Η πρώτη του αναφορά της λίστας με τα 23 μαθήματα ζωής είναι “Οι απώλειες έχουν θετικό πρόσημο”. Η δεύτερη “Η λέξη πόνος δεν υπάρχει”.

Τα μαθήματα της λίστας του Εσπινόσα είναι ένα προσκύνημα στη χαμένη του παιδικότητα, ένα παράθυρο αισιοδοξίας στο όνειρο μακριά από τη σκληρή πραγματικότητα του νοσοκομείου, μια σκληρή ενηλικίωση και ωριμότητα γεμάτη θετικές διεξόδους.

Οι Κίτρινοι, στο βιβλίο, είναι οι άνθρωποι που συνθέτουν τον Κίτρινο Κόσμο όπως τον ορίζει ο συγγραφέας, είναι οι ιδιαίτεροι άνθρωποι, όχι φίλοι, όχι σύντροφοι, που εμφανίζονται στη ζωή μας για να μοιραστούμε σημαντικά πράγματα μαζί τους.

Ένα βιβλίο-μανιφέστο ζωής, θετικής σκέψης, αγάπης για τον εαυτό μας και δεσμών μας με την αλυσίδα των ανθρώπων που εμφανίζονται στο δρόμο μας σαν αντανακλάσεις του εαυτού μας.

Μια γλυκόπικρη θετική σταγόνα σοφίας, που μας μαθαίνει πολλά.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης