ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

IF LIFE IS A GAME. THESE ARE THE RULES

If life is a game, these are the rules

Post by: 22/04/2013 0 comments

ΒΙΒΛΙΟ – Αυτοβοήθεια

Chérie Carter – Scott, Ph.D.

If life is a game, these are the rules

Εκδόσεις BroadwayBooks

Αν η ζωή είναι παιχνίδι, αυτοί είναι οι κανόνες του! Και ποιον δεν έχει απασχολήσει το ερώτημα: «τι είναι η ζωή;»

Η Σερί – Κάρτερ – Σκοτ υποστηρίζει ότι η ζωή είναι ένα παιχνίδι και εδώ καταπιάνεται με το να μας αποκαλύψει τους κανόνες του παιχνιδιού, ώστε να μάθουμε να το παίζουμε και εμείς. Σε αυτό το βιβλίο της λοιπόν, αναπτύσσει όλες τις αξίες που συνθέτουν τους Δέκα Κανόνες που σε κάνουν Άνθρωπο. Όταν ήταν 24 ετών, πέρασε μια εσωτερική κρίση όσον αφορά το σκοπό της ζωής της. Μετά από αυτήν την κρίση αποφάσισε ότι η ζωή είναι παιχνίδι και άρχισε να διδάσκει σε σεμινάρια τους κανόνες του.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι αυτοσυγκεντρώθηκε και προσευχήθηκε, οπότε αποκαλύφθηκαν στο μυαλό της 3 μηνύματα που τη βοήθησαν να ξεκινήσει το σεμινάριο και να γυρίσει τον κόσμο διδάσκοντάς το.

Η ζωή συχνά παρομοιάζεται με ένα παιχνίδι αλλά κανείς δεν έχει διδαχθεί τους κανόνες του. Οι 10 Κανόνες δεν είναι μαγικοί, δεν υπόσχονται 10 εύκολα βήματα για να είσαι καλά. Άλλωστε, δεν χρειάζεται να, κάνεις κάτι, μόνο να γνωρίζεις τους κανόνες (είναι κάπως σαν τσιτάτα).

Κανόνας 1: Θα σου δοθεί ένα σώμα

Κανόνας 2: Θα πάρεις μαθήματα

Κανόνας 3: Δεν υπάρχουν λάθη, μόνο μαθήματα

Κανόνας 4: Το μάθημα επαναλαμβάνεται μέχρι να το μάθεις

Κανόνας 5: δεν σταματάς να μαθαίνεις

Κανόνας 6: «Εκεί» δεν είναι καλύτερα από «Εδώ»

Κανόνας 7: Οι άλλοι είναι μόνο καθρέφτες του εαυτού σου

Κανόνας 8: Από σένα εξαρτάται τι θα κάνεις τη ζωή σου

Κανόνας 9: Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σου

Κανόνας 10: Όλα αυτά τα ξεχνάς με το που γεννιέσαι

Κάθε κανόνας της συγγραφέως εξηγείται με μια σειρά από εξαιρετικές συμβουλές – αν θέλεις τις ακολουθείς – που στηρίζονται σε αξίες όπως: «Σύγκριση», «Υπευθυνότητα», «Ισχύς», «Περιπέτεια», «Κουράγιο», «Ταπεινότητα», «Καθαρότητα», «Υποστήριξη», «Ανοχή».
Η συγγραφέας πιστεύει ότι μέσα μας κρύβονται άπειρες δυνατότητες χωρίς τέλος που, αν τις ανακαλύψουμε με θάρρος, θα ζήσουμε την προσωπική μας εμπειρία που λέγεται «ζωή», έχοντας ανοιχτές όλες τις πιθανότητες να μας συμβούν ωραία πράγματα.

Αν θέλεις να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης