ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ -HOW TO SAVE AN HOUR EVERY DAY

How to save an hour every day

Post by: 15/09/2014 0 comments

Michael Heppell

How to save an hour every day

Εκδόσεις Pearson

Ένα πολύ χρήσιμο βιβλίο, γιατί αφιερώνει τον ίδιο αριθμό σελίδων στις αιτίες και στα κίνητρα που μας κάνουν να «τρώμε» το χρόνο μας όσο και στον τρόπο που μπορούμε να γλιτώσουμε χρόνο.

Ο συγγραφέας έχει πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις σύνδεσης του χρόνου με τον τρόπο της ζωής μας. Συστήνει:

  1. Να αναρωτηθούμε «γιατί» θέλουμε όσα αντικείμενα κρατάμε και να τα πετάξουμε. Θεωρεί ότι το να διατηρούμε αντικείμενα, μας τρώει χρόνο γιατί τα καθαρίζουμε ή περιποιούμαστε. Θεωρώντας το χρόνο μας = ζωή μας, ζητάει να καταμετράμε τι τον κάνουμε. Έτσι προτείνει

  • Να πάρουμε 20 σακούλες σκουπιδιών και να τις γεμίσουμε με άχρηστα αντικείμενα για πέταμα

  • Να ξεκαθαρίσουμε και να αρχειοθετήσουμε το γραφείο μας, τα mail μας, το σπίτι μας, τα ρούχα μας. Ό,τι αποθηκεύσουμε να το μαρκάρουμε με ετικέτες για ευκολία όταν ψάχνουμε τα αντικείμενά μας.

  1. Η αναβολή είναι χειρότερη από το λάθος. Ο χρόνος είναι δώρο, οπότε κάνε τώρα ό,τι θέλεις να κάνεις, μην το αφήνεις για αργότερα. Κάνε πράξη κάθε σχέδιό σου ή εκκρεμότητά σου τώρα, μη μαζεύεις εκκρεμότητες. Κάνε συνήθειά σου να παίρνεις άμεσες αποφάσεις, ας είναι και λάθος. Τουλάχιστον είναι εμπειρίες για να μαθαίνεις.

  1. Ο συγγραφέας θεωρεί τις λίστες με δεκάδες εκκρεμότητες χαμένο χρόνο, θεωρώντας βασικό να αποφασίζουμε κάθε βράδυ ποιες 5 προτεραιότητες έχουμε για την επόμενη μέρα, με προοπτική να τις κάνουμε όλες.

  1. Να μην ενδίδουμε σε όσους προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή μας από όσα κάνουμε είτε στο σπίτι μας είτε στο γραφείο.

  1. Στο τέλος του βιβλίου, ο συγγραφέας Μάικλ Χέπελ δίνει 25 ιδέες για το πώς να γλιτώνουμε χρόνο, προστατεύοντας το ωράριό μας στη ζωή, στο σπίτι, στο γραφείο.

Έξυπνο, χρήσιμο, ενδιαφέρον. Πουθενά αλλού δεν θα βρεις τόσες ιδέες συγκεντρωμένες για την εξοικονόμηση του χρόνου σου.

Αν θες να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης