ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

How to mend your broken heart

Post by: 09/02/2015 0 comments

Paul McKenna, PhD/Hugh Willbourn, Phd

How to mend your broken heart

Εκδόσεις Three Rivers Press

 

Πώς να γιατρέψεις τη ραγισμένη σου καρδιά” είναι το βιβλίο των δύο συγγραφέων, του υπνωτιστή Πωλ ΜακΚέννα και του ψυχοθεραπευτή Χϊού Γουϊλπουρν.

Και ποιος δεν έχει περάσει από την κόλαση μιας ερωτικής απογοήτευσης; Και ποιος δεν έχει σκεφτεί ότι δεν θα την ξεπεράσει ποτέ αυτή την αγάπη και ότι δεν θα καταφέρει ποτέ ξανά να αγαπηθεί;

Και όμως, κάθε χρόνο εκατομμύρια σχέσεων διαλύονται, αφού τα ζευγάρια χωρίζουν.

Οι συγγραφείς μας παρουσιάζουν μερικές τεχνικές για να νιώσουμε καλύτερα γρηγορότερα, να μειώσουμε τον αφόρητο πόνο και να βγούμε από το πένθος.

Εξηγώντας μας πώς δουλεύουν οι νευροχημικές ορμόνες του εγκεφάλου μας που επηρεάζουν τα συναισθήματά μας, η ντοπαμίνη και σερετονίνη, μας εξηγούν πώς μαθαίνοντας να σκεφτούμε τον/την πρώην με διαφορετικό τρόπο, αλλάζουμε και τον τρόπο που αντιδρά το σώμα μας και οι ορμόνες μας.

Για το λόγο αυτό, ο αναγνώστης βρίσκει μέσα στο βιβλίο αυτοβοήθειας μια σειρά από τεχνικές που τον βοηθούν να αλλάξει τις εικόνες και τα λόγια που λέει στον εαυτό του, μετά το γεγονός, όπως:

  • να σημειώσεις ή να σκεφτείς μια λίστα με 4 αρνητικές εμπειρίες ή περιστατικά που είχες με το αμόρε σου, κάτι που είπε και σε πρόσβαλε, κάτι που έκανε και σε πλήγωσε.

  • στη συνέχεια να θυμάσαι ξανά και ξανά εκείνες τις στιγμές, με τις εικόνες μεγαλύτερες, φωτεινότερες, εντονότερες. Νιώσε τα αρνητικά συναισθήματα και διώξε τις εικόνες μακριά από σένα στο παρελθόν.

Άλλα θέματα που σε συμβουλεύει είναι:

  • Βάλε τους όρους σου στο πώς θα του φερθείς από δω και πέρα, όπως βάζουν τα σωματεία, οι σύλλογοι, τα κλαμπ και μην υποχωρήσεις από τους όρους σου.

  • Όταν ο άλλος εξαρτάται από σένα, βάλε όρια.

  • Όταν ο άλλος δεν σε θέλει πια αλλά θέλει μόνο sex μαζί σου, καλά κάνει (και ας μείνει) πρώην.

  • Όταν ο/η πρώην παίζει παιχνίδια π.χ. διαδίδοντας πράγματα για σένα, είναι γιατί αποζητάει την προσοχή σου.

  • Πηγαίνοντας να κάνεις μια κουβέντα με τον πρώην, σου πατάει κάποιο “κουμπί” και αρχίζει η επίθεση. Δώσε προσοχή στα κουμπιά σου και μην τσιμπήσεις.

Το βιβλίο σου δίνει 15 τεχνικές για να σου απαλύνει τον πόνο, μια από τις οποίες είναι πώς να αυξήσεις την αυτοεκτίμησή σου.

Αξίζει να το διαβάσεις, ακόμα κι αν έχεις ξεπεράσει το ράγισμα και τον πόνο της καρδιά σου.

Αν θέλεις να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης