ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Be good to yourself

Be good to yourself

Post by: 12/11/2012 0 comments

ΒιβλίοΑυτογνωσία

Orison Swett Marden

Be good to yourself

ΕκδόσειςKessinger.net

Ο λόγος που παρουσιάζω αυτό το βιβλίο είναι ο συγγραφέας του. Αυτά που είναι «της μόδας», τώρα, που γεμίζουν το Facebook, οι εμψυχωτικές και θετικές σκέψεις, ξεκίνησαν να γράφονται από αυτόν τον συγγραφέα.

Τα βιβλία του έχουν γραφτεί πριν έναν αιώνα! Ο Όρισον Σουέτ Μάρντεν είναι συνδεδεμένος με το Κίνημα New Thought (Νέα Σκέψη). Έζησε από το 1850 έως το 1924 (!). Είχε σπουδάσει γιατρός και ήταν ιδιοκτήτης ξενοδοχείου.

Μερικά από τα βιβλία του καταδεικνύουν τη φιλοσοφία του New Thought είναι τα εξής:

– How to succeed (Πώς να πετύχεις)

– The optimistic life (Η αισιόδοξη ζωή)

– How to get what you want (Πώς να αποκτήσεις αυτά που θέλεις)

– Prosperity and how to attract it (Η ευμάρεια και πώς να την αποκτήσεις)

Εκατό χρόνια πριν το πασίγνωστο best seller “Secret”, το Κίνημα προϋπήρχε και γραφόντουσαν βιβλία για την αυτογνωσία, την προσωπική μας δύναμη και την έλξη όσων επιθυμούμε.

Το συγκεκριμένο βιβλίο, αυτό το στόχο έχει: να μας δώσει δύναμη με το να μας κάνει να είμαστε καλοί στον εαυτό μας. «Εάν χρησιμοποιούμε κοινή λογική στη διατροφή μας, ζούμε απλή, καθαρή, γνωστική ζωή, δεν θα χρειαζόταν να πάρουμε ποτέ φάρμακα» ή «Οι πιο πολλοί από μας είμαστε σε πόλεμο με τον εαυτό μας». «Σερνόμαστε αντί να πετάμε».

Το βιβλίο έχει πολλά εμψυχωτικά να δώσει, σε θεωρητικό επίπεδο, παρότι γραμμένα σε άλλη εποχή (πριν γίνουν σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις μεταξύ των οποίων και τα αντιβιοτικά).

Αν θες να πας στη ρίζα της Νέας Σκέψης, βρες το και διάβασέ το.

Αν θες να το αγοράσεις, κάνε κλικ εδώ:

 

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης