ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

13 Things Mentally Strong People Don’t Do

Post by: 15/02/2016 0 comments

Amy Morin

13 Things Mentally Strong People Don’t Do

Εκδόσεις William Morrow


13 Πράγματα που οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι δεν κάνουν” είναι το εκπληκτικό βιβλίο της ψυχοθεραπεύτριας Έιμι Μόριν (εκδόσεις Μόρροου)

Με λίγα λόγια, η συγγραφέας, μας παροτρύνει και μας καθοδηγεί πώς να πάρουμε πίσω της δύναμή μας, να αγκαλιάσουμε την αλλαγή, να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας και να προπονήσουμε τον εγκέφαλό μας για την ευτυχία και την επιτυχία (χμ! έχω γράψει και γώ πολλά τέτοια θέματα σαν κι αυτά στα βιβλία μου!)

Το βιβλίο αυτό αυτοβοήθειας το διάβασα στο αεροπλάνο και ενθουσιάστηκα! Επειδή πάντα υπογραμμίζω τα βιβλία που διαβάζω, σου συστήνω να κάνει το ίδιο, ώστε να επανέρχεσαι στα υπογραμμισμένα σημεία κάθε φορά που λιγοψυχάς από τις αναποδιές της ζωής και ψάχνεις για ένα στήριγμα.

Το θέμα του βιβλίου;

Αυξάνοντας την πνευματική μας δύναμη μπορούμε να αλλάξουμε όλη τη στάης ζωής μας.

Ποιες είναι λοιπόν οι 13 συνήθειες που ΔΕΝ κάνουν οι πνευματικά δυνατοί άνθρωποι; (άρα κάνουν ακριβώς το αντίθετο!)

 1. Δεν χάνουν χρόνο οικτίροντας τον εαυτό τους
 2. Δεν χαρίζουν τη δύναμή τους στους άλλους
 3. Δεν φοβούνται την αλλαγή
 4. Δεν εστιάζουν την προσοχή τους σε πράγματα που δεν ελέγχουν οι ίδιοι
 5. Δεν ανησυχούν μήπως και δεν ευχαριστήσουν τους άλλους
 6. Δεν φοβούνται να πάρουν λογικά ρίσκα
 7. Δεν κολλάνε στο παρελθόν
 8. Δεν κάνουν τα ίδια και τα ίδια λάθη ξανά και ξανά
 9. Δεν φθονούν τις επιτυχίες των άλλων
 10. Δεν εγκαταλείπουν μετά την πρώτη αποτυχία
 11. Δεν φοβούνται να μείνουν μόνοι με τον εαυτό τους
 12. Δεν νιώθουν ότι ο κόσμος τους χρωστάει οτιδήποτε (αυτό το λέει και ο Orisson Swett Marden)
 13. Δεν περιμένουν άμεσα αποτελέσματα

Αυτά τα 13 σημεία, η συγγραφέας με την συμβουλευτική της εμπειρία, τα αναπτύσσει με συμβουλές, tips, ερωτήσεις (για να απαντήσεις και να κατανοήσεις τον εαυτό σου), “ασκήσεις” για να συμπληρώσεις και να συνειδητοποιήσεις ποιες τακτικές ακολουθείς εσύ και ποιες όχι.

 • Όλα τα 13 κεφάλαια αυτού του οδηγού ζωής εμπλουτίζονται από ιστορίες, παραδείγματα, ρητά διασήμων και από περιστατικά ατόμων που επισκέφτηκαν τη συγγραφέα για συμβουλευτική.
 • Είναι, δηλαδή, ένα κατανοητό, χρήσιμο και απαραίτητο βιβλίο, γραμμένο εκλαϊκευμένα ώστε να καταλαβαίνουμε όλοι το ψυχολογικό του περιεχόμενο, αλλά μέσα στις σελίδες και στα κείμενά του κρύβει την ώθηση που χρειάζεσαι για να κάνεις το μεγάλο βήμα.
 • Επιπλέον, κάθε κεφάλαιο τελειώνει με δύο περιλήψεις “Τι σου είναι χρήσιμο” και τι “δεν σου είναι χρήσιμο”, ώστε με δύο κουβέντες να ξεκαθαρίσεις στον εαυτό σου τι να κάνεις και τι να μην κάνεις.
 • Το αγαπημένο μου σημείο είναι εκείνο, όπου η Έιμι Μορίν συμβουλεύει να αντικαταστήσουμε τις σκέψεις αυτολύπησης σε σκέψεις ευγνωμοσύνης και, άρα, θετικής στάσης απέναντι στον εαυτό μας,.
 • Θα σε κάνει πιο δυνατό ή δυνατή, θα σου δώσει τη σπρωξιά να αντιμετωπίσεις τη ζωή σου με τη νοοτροπία αυτού που θα νικήσει, τελικά.

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης