ΔΙΑΦΟΡΑ

Βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη: All about brunch, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 01/05/2023 0 comments

Άκης Πετρετζίκης

All about brunch

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Το brunch, είναι ιεροτελεστία. Ο κόσμος αναζητάει κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το νόστιμο, κάτι το γευστικότερο από φρυγανιές με μέλι, όταν ξυπνάει αργά το ΣΚ.

Αυτό το κενό καλύπτει το νέο, υπέροχο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη. Το «All about Brunch» τα έχει όλα για ένα πλούσιο, εγγλέζικο πρωινό, αλλά και μεμονωμένα, έχει συνταγές χρήσιμες, όχι μόνο για το Σαββατοκύριακο που έχουμε χρόνο, αλλά για κάθε μέρα. Σνακς, αυγά, ψωμί, πίτες, πανκέικς, κρουασάν, πίτσες, όσα καταναλώνουμε για πρωινό, δεκατιανό, απογευματινό ή και, αντί για βραδινό, μπορείτε να τα βρείτε στο πλούσιο βιβλίο του γνωστού chef, λαχταριστά εικονογραφημένου και με σκληρό εξώφυλλο.

Η όρεξή μας αλλάζει κάθε μέρα. Άλλοτε θα θελήσουμε ένα σάντουιτς (με τις συνταγές για τα σάντουιτς του βιβλίου θα σας τρέχουν τα σάλια) και άλλοτε κάτι πιο γκουρμέ, όπως κροκ μεσιέ, πίτσα καλτσόνε, τορτίγιες, φάννελ κέικ, κις λοραίν.

Παράλληλα με τις συνταγές, το βιβλίο κατατοπίζει τους αναγνώστες με συμβουλές για κάθε κατηγορία φαγητού: διατροφικές πληροφορίες, συμβουλές για το καλύτερο σάντουιτς, για την τέχνη του ψωμιού, για το πώς να ξεχωρίζουμε τα φρέσκα αυγά, για το ποιες power τροφές για δύναμη να διαλέγουμε και, τέλος, ο 10λογος του απόλυτου brunch, ποια είναι τα πιάτα-κλειδιά που το αποτελούν.

Αυτό το υπέροχο βιβλίο που συνδυάζει συνταγές και συμβουλές για το τέλειο πρωινό, θα το πάρετε γιατί περιλαμβάνει ένα multi-purpose συνταγολόγιο. Και, όχι, δεν θα το βάλετε στη βιβλιοθήκη σας.

Θα του δώσετε την πιο περίοπτη θέση στην κουζίνα σας, για να είστε έτοιμες/οι για δράση. Είναι το βιβλίο που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένειά σας, όταν γευτεί τις προτάσεις του Άκη Πετρετζίκη.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης