ΠΑΙΔΙΚΑ

Ανελάντα και Μάξιμος Κυνηγοί Μυστηρίων

Post by: 09/11/2015 0 comments

Λίζα Βάρβογλη

Ανελάντα και Μάξιμος

Κυνηγοί Μυστηρίων

Εκδόσεις Mamaya

Ένα γοητευτικό παραμύθι με θέμα την αγαπημένη μας σοκολάτα! Συγγραφέας του, η ψυχολόγος Λίζα Βάρβογλη και με την ολοζώντανη εικονογράφηση του Γιώργου Πετρίδη.

Φυσικά είναι παραμύθι για παιδιά, αλλά σήμερα, η αυθεντικότητα των παραμυθιών ξυπνάει το παιδί μέσα μας. Έτσι θα θεωρούσα must μια ανάγνωση αυτού του βιβλίου, ακόμα κι αν δεν το κάνεις για να το ακούσει το παιδί σου.

Τα δύο αδέλφια, η Ανελάντα και ο αδελφός της ο Μάξιμος, είναι κυνηγοί μυστηρίων. Τα ταξίδια τους είναι νοερά, ταξίδια φαντασίας, αλλά και πραγματικά, αφού δίνουν χρήσιμες γνώσεις για να ρουφήξει ένα ασχημάτιστο ακόμα παιδικό μυαλουδάκι.

Καθώς ψάχνουν στη σοφίτα της γιαγιάς, ανακαλύπτουν στο παλιό μπαούλο μια συνταγή για σοκολατοκαρυδωτά. Οι κυνηγοί μυστηρίου, λοιπόν, τα δύο αδέλφια αρχίζουν να αναζητούν τα υλικά της συνταγής, καρύδια και σοκολάτα, στα πέρατα του κόσμου, με την ευκολία της φαντασίας!

Θα πάνε και στο χωριό της γιαγιάς για καρύδια και στη Βραζιλία για σοκολάτα. Μαζί τους, θα ανακαλύψουμε και μείς στοιχεία για τα αγαπημένα υλικά και για τον τρόπο παρασκευής των υπέροχων γλυκών.

Όμως το παραμύθι δεν τελειώνει εκεί. Έχει μια γοητευτική ανατροπή στο τέλος, στο σημείο που έρχεται η στιγμή τα παιδιά να απολαύσουν τον κόπο των έργων τους!

Θα απολαύσεις αυτό το παραμύθι όχι μόνο λόγω πλοκής αλλά και λόγω των πληροφοριών που θα πάρεις. Συν… θα αποκτήσεις μία ακόμα συνταγή στο ρεπερτόριό σου.

Αν έχεις παιδιά, θα το διαβάσεις ξανά και ξανά και γι’ αυτά αλλά και για σένα! Άλλωστε, μεγάλοι-μικροί και ποιος δεν λατρεύει τη σοκολάτα;

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης