ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο του Θάνου Κονδύλη: Στοίχημα θανάτου, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 16/11/2020 0 comments

Θάνος Κονδύλης

Στοίχημα θανάτου

Εκδόσεις Διάπλαση

Ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα, που θα ικανοποιήσει κάθε λάτρη του είδους.

Σύγχρονο, ελληνικό, που κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως την τελευταία σελίδα.

Κεντρικός ήρωας είναι ο πανέξυπνος επιθεωρητής Πέτρος Δεμερτζής. Η περιέργεια, η παρατηρητικότητα και η ικανότητα αμφισβήτησης του προφανούς, είναι τα βασικά προσόντα του αστυνομικού που εξιχνιάζει μια ιστορία με πολλαπλά εγκλήματα.

Το πρώτο πτώμα θα το ανακαλύψει στην παραλία της Γλυφάδας και λίγο αργότερα θα τον ειδοποιήσουν για άλλο ένα καμένο πτώμα σε ένα γκρεμό, στην παραλιακή, προς Σούνιο.

Ενώ αρχικά ο επιθεωρητής πιστεύει ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αποδεικνύεται ότι η υπόθεση «βρωμάει» σε πολλά επίπεδα. Απόδειξη; ότι ο διεφθαρμένος θείος του, βουλευτής και συνονόματος, τον προειδοποιεί να κλείσει γρήγορα την υπόθεση, γιατί ενοχλεί πρόσωπα που βρίσκονται πολύ ψηλά στον πολιτικό κόσμο.

Η ιστορία είναι πολύ καλογραμμένη και ο συγγραφέας χειρίζεται την πλοκή του με μεγάλη μαεστρία και γνώση. Τα γεγονότα ξεδιπλώνονται ένα-ένα, δημιουργώντας περισσότερα ερωτήματα, παρά δίνοντας απαντήσεις.

Αυτό που νιώθει ο αναγνώστης, είναι να μπαίνει στα τρίσβαθα του υποκόσμου και, με μια ανατριχίλα στην πλάτη, να συναντά αδίστακτους φονιάδες, δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών και ανθρώπων, στημένα παιχνίδια στα στοιχήματα, απατεώνες με διεθνείς διασυνδέσεις, πρόσωπα που χρηματίζονται και ένα καλοστημένο σύστημα ξεπλύματος χρημάτων.

Παντού παραμονεύει ο κίνδυνος. Οι ανταγωνιστές, οι απλήρωτοι συνεργάτες, οι ερωτευμένες αντίζηλοι και οι διεφθαρμένοι καναλάρχες, δεν πτοούν τον τετραπέρατο επιθεωρητή, που βρίσκει  την άκρη. Γιατί είναι το μυαλό του που μας συναρπάζει, όχι η αποτρόπαιη βία που συναντάμε στα σκανδιναβικά μυθιστορήματα.

Όπως όλα τα καλοστημένα δίκτυα του υποκόσμου, έτσι και αυτό, απλώνεται σε δύο ηπείρους. Κίνα, Ελλάδα, Σκόπια, Ρωσία, Ελβετία. Σαν κινηματογραφική ταινία, οι σκηνές της πλοκής του βιβλίου σε πλημμυρίζουν με μυστήριο, ανατροπές, εκπλήξεις και αποκαλύψεις.

Πραγματικά πολύ σημερινό αστυνομικό μυθιστόρημα. Θα περάσεις υπέροχες ώρες και τα ανακαλύψεις πολλά.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης