ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο του Θάνου Κονδύλη: Η Δούκισσα της Πλακεντίας, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 18/11/2019 0 comments

Θάνος Κονδύλης 

Η Δούκισσα της Πλακεντίας

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

 

Ένα μυθιστόρημα με ολοζώντανη μυθοπλασία, βασισμένο σε πραγματικά πρόσωπα και γεγονότα.

Κεντρικό πρόσωπο είναι η Αμερικανίδα δημοσιογράφος με ελληνική καταγωγή, Δανάη Θόρτον, που έρχεται στην Ελλάδα από τη Φιλαδέλφεια της Αμερικής, για να πάρει συνέντευξη από τη συμπατριώτισσά της, Σοφί ντε Μαρμπουά-Λεμπρέν, γνωστή σαν Δούκισσα της Πλακεντίας και πλουσιότερη γυναίκα στην Ελλάδα.

Η νεαρή κοπέλα, γνωρίζεται στην Ελλάδα με τον όμορφο νέο, Ιωάννη Μαυρομιχάλη και, μαζί του, πλέκεται ένα ειδύλλιο που κάνει τα σχέδια της Δανάης Θόρτον πιο μόνιμα για την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, όπου κι αν πηγαίνει, μαθαίνει απίστευτες πληροφορίες, κουτσομπολιά και μυστικά για τη ζωή της Δούκισσας της Πλακεντίας. Πληροφορείται, επίσης, ότι την παρακολουθεί και η Δούκισσα, αλλά και η μεγάλη αντίπαλός της, η βασίλισσα Αμαλία.

Η ζωή της δημοσιογράφου ανατρέπεται ξαφνικά, όταν ο πρώην αρραβωνιαστικός της, που προσπαθεί να καρπωθεί την περιουσία της στην Αμερική, έρχεται στην Ελλάδα. Οι σκοποί του κάθε άλλο παρά αγαθοί είναι.

Και δεν είναι μόνο αυτή η ανατροπή, πολλές ακόμα περιπέτειες περιμένουν την ίδια και τον έρωτά της σε μια Ελλάδα, ακόμα ευάλωτη στο παρελθόν της.

Μέσα από τη συναρπαστική ιστορία της Δανάης Θόρτον, η αναγνώστρια μαθαίνει πολλά για την Ελλάδα της εποχής, και ειδικά για τη μικρή πόλη της Αθήνας, τις ονομασίες των δρόμων και των περιοχών του κέντρου, για ιστορικά πρόσωπα και τις λεπτομέρειες του τρόπου ζωής των κατοίκων της νεότευκτης πρωτεύουσας.

Θα μάθεις πολλά ιστορικά γεγονότα και θα περάσεις ευχάριστα με την ιστορία μιας περιπετειώδους αγάπης και μιας πονεμένης Δούκισσας.

Διάβασέ το!

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης