ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο του Στέλιου Στυλιανού: Εσμά, πόλεμος εν καιρώ ειρήνης, παρουσίαση και περίληψη του βιβλίου

Post by: 22/01/2018 0 comments

Στέλιος Στυλιανού

Εσμά,

πόλεμος εν καιρώ ειρήνης

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

 

Ένα χορταστικό μυθιστόρημα 500 σελίδων με θέμα τον έρωτα που δεν “έπρεπε” να συνεχιστεί. Οι δύο οικογένειες είναι εναντίον της ένωσης αυτής και βάζουν κάθε λογής εμπόδια, προκειμένου να την σταματήσουν.

 • Δύο νέοι άνθρωποι, μια Τουρκάλα μουσουλμάνα και ένας Έλληνας χριστιανός, που βρίσκεται τουρίστας στην Κωνσταντινούπολη, γνωρίζονται κατά τη διάρκεια μιας αντικυβερνητικής εκδήλωσης στην πλατεία Ταξίμ.
  Ο νεαρός, ο Φαίδων, αν και περαστικός, σώζει από τις φωτιές, τα καπνογόνα και τη σύλληψη, την Εσμά και έτσι γνωρίζονται.
  Ανάμεσά τους δημιουργείται μια έλξη που εξελίσσεται σε πλατωνική σχέση η οποία κρατάει δυο χρόνια και καλλιεργείται και από τοις δύο πλευρές με μηνύματα, επικοινωνίες μέσω Skype, τηλεφωνήματα και ταξίδια του νεαρού Φαίδωνα στην Κωνσταντινούπολη.
 • Κάποια στιγμή, το ανακαλύπτουν οι γονείς και από τις δύο πλευρές και αρχίζει ένας πόλεμος με στόχο τη διάλυση της σχέσης. Αυτές οι παρεμβάσεις που θυμίζουν προηγούμενες δεκαετίας, όταν οι οικογένειες επενέβαιναν με δραματικές συνέπειες, διαλύοντας σχέσεις και αγάπες.
 • Με πολλές προφυλάξεις και ψέματα, το ζευγάρι βρίσκεται για πρώτη φορά μόνο του, για ένα Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, όπου περνούν το μεγαλύτερο μέρος του στο κρεβάτι. Μετά από αυτή την εξέλιξη, γυρίζουν ο καθένας σπίτι του, προσπαθώντας να βρουν τρόπο να είναι μαζί. Όμως η Εσμά είναι ήδη έγκυος και αρχίζει να ζει έναν εφιάλτη περιορισμών σε συνδυασμό με προξενιά και την προσπάθεια των γονιών της να την πάνε για άμβλωση.
 • Εδώ αρχίζουν οι μεγάλες περιπέτειες. Οι γονείς της αφαιρούν το διαβατήριο, το κινητό και το laptop και εκείνη, με ψεύτικα έγγραφα προσπαθεί να έρθει στην Ελλάδα μέσω της οδού των προσφύγων ως Σύρια που πληρώνει διακινητή για να τη φέρει στη Λέσβο μαζί με δυο Κούρδους φίλους της.
 • Η συνέχεια; φυσικά θετική αλλά καλύτερα να μην τη διηγηθώ γιατί οι δύο οικογένειες ανακαλύπτουν ότι κρύβουν και ένα μεγάλο μυστικό, κρυμμένο στο παρελθόν, που τώρα έρχεται στο φως από το παρελθόν.
 • Ο συγγραφέας, παράλληλα με την ιστορία αγάπης, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, περνάει και τις κοινωνικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές διαφορές των δύο χωρών, Τουρκίας και Ελλάδας.
 • Επίσης, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια, το διεφθαρμένο σύστημα διακίνησης προσφύγων και λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Μέσα από τις περιγραφές του, εκφράζει και τη φιλοσοφία του για την αιτία της εκμετάλλευσης κυμάτων φτωχών μουσουλμάνων στην Ελλάδα, που δεν είναι μόνο οικονομικός αλλά και ιστορικός. Εξηγεί και το ρόλο των ΜΚΟ στη μεταμόρφωση αυτή, που χρηματοδοτούνται από μεγάλα οικονομικά κέντρα.
 • Ένα ενδιαφέρον μυθιστόρημα, με ανατροπές στην πλοκή του, που φέρνουν και οι συμπτώσεις της ζωής. ο έρωτας θριαμβεύει, αφού περάσει από σαράντα κύματα, εμπόδια και παγίδες, και ο αναγνώστης περνάει όμορφα, περιμένοντας με αγωνία την εξέλιξη της ιστορίας.

Αξίζει να το διαβάσεις!

Πηγή: tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης