ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο του Στέλιου Στυλιανού: Ένοχη σιωπή, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 16/10/2023 0 comments

Στέλιος Στυλιανού

Ένοχη σιωπή

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

 

Ένα μυθιστόρημα σε διαφορετικό ύφος, από αυτά που έχουμε συνηθίσει το Στέλιο Στυλιανού.

Εδώ το θέμα είναι η σχέση ενός ζευγαριού και οι διαστάσεις που παίρνει το κενό ανάμεσά τους.

Ο Λάμπρος, σουρεαλιστής ζωγράφος, λατρεύει τη Θάλεια, τη γυναίκα του, όμως είναι 18 χρόνια μεγαλύτερός της. Καθώς περνάνε τα χρόνια, οι δυο τους αλλάζουν σαν χαρακτήρες και απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον. Η Θάλεια, ξαφνικά αρχίζει να βγαίνει με φίλες, να αργεί, να είναι αφηρημένη, να μην αισθάνεται ερωτική έλξη για τον άντρα της.

Ο Λάμπρος όλα τα παρακολουθεί και σε συνδυασμό με τις κινήσεις της γυναίκας του, έχει αποδείξεις ότι η Θάλεια βγαίνει με άλλους άντρες. Η ρουτίνα την οδήγησε να αναζητήσει αλλού την ευχαρίστηση για την επιβεβαίωση.

Τα ψέματα, ο φόβος, η αγωνία, η ένοχη σιωπή και τα μυστικά, κυριαρχούν στο υποσυνείδητό της και αρχίζουν να παίζουν παιχνίδια με το μυαλό της.

Δίπλα της, ο Λάμπρος, δεν μπορεί να διαχειριστεί την προδοσία και τη ματαίωση. Ζει σε απόγνωση, αναζητώντας την εκδίκηση.

Το μυθιστόρημα κάνει μια βουτιά στα βάθη της ψυχής και της συνείδησης του ανθρώπου, με πολλαπλές αναφορές σε ενσαρκώσεις, αποκρυφιστικές δυνάμεις, οράματα, φορείς του φωτός και του σκότους. Αυτά που φαίνονται ότι συμβαίνουν είναι παιχνίδια του μυαλού. Ποιος έχει δίκιο; Ο Λάμπρος ή η Θάλεια; Είναι πάλη εξουσίας για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη σχέση;

Εξαιρετικά ενδιαφέρον μυθιστόρημα που παρουσιάζει πώς βασανίζονται οι σχέσεις όταν οι άνθρωποι διαβούν τα όρια. Θα σε κερδίσει με την αγωνία του και με τους δύο ισχυρούς χαρακτήρες της πλοκής του.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης