ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη: Η νύχτα της αλήθειας, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 10/08/2020 0 comments

Σπύρος Πετρουλάκης

Η νύχτα της αλήθειας

Εκδόσεις Μίνωας

Από την απροσδόκητη, κιόλας, αρχή του και, μετά, με τη συναρπαστική πλοκή του, το καινούργιο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη σε κερδίζει.

Όλα στιγματίζονται από ένα φόνο. Ποιος τον έκανε; ποιος πληρώνει για το έγκλημα; ποιοι γνωρίζουν την αλήθεια και τον φταίχτη;

Με τον ανεμοστρόβιλο της ιστορίας του, ο συγγραφέας σε παρασέρνει στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, για να ανακαλύψεις τη δύναμη ή τις αδυναμίες των ηρώων.

Οι βασικές αξίες που αναδεικνύονται μέσα από την ιστορία της Φένιας και της Ναταλίας είναι η δικαιοσύνη και η ανθρωπιά και ο θρίαμβός τους απέναντι στην αδικία.

Ο συγγραφέας εξετάζει με την ενδιαφέρουσα γραφή του, την ουσία της μητρότητας, τους δεσμούς της οικογένειας, την πίστη στον άνθρωπο.

Όταν η δεκατετράχρονη Φένια εξαφανίζεται από την καλοκαιρινή κατασκήνωση, αρχίζει να ξεδιπλώνεται το κουβάρι της ζωής ανθρώπων που, τυχαία γεγονότα, τους έχουν συνδέσει άρρηκτα μεταξύ τους για πάντα, ήδη από την Κατοχή, στο νησί της Ιθάκης και στην Πάτρα.

Η μητέρα της εξαφανισμένης, η Ναταλία, αθώα και ανυποψίαστη, ο ηλικιωμένος Διονύσης που έχει κλειδώσει μέσα του βαριά μυστικά που έρχεται να ξεκλειδώσει η ορμητική Ελευθερία, ο Πάτροκλος, που οι αποφάσεις του ορίζονται από το μίσος και την απληστία, ο αινιγματικός και περήφανος Στράτος, που έχει υπομείνει πολλά, ενώθηκαν κάποια στιγμή στο παρελθόν και τώρα, ξανά, θα λυτρωθούν από τα μυστικά και τα λάθη που τους αποξένωσαν ή τους έδωσαν λάθος προνόμια.

Έρωτας, απιστία, μίσος, πάθη και απληστία για χρήμα και εξουσία, όλα τα μυστικά θα αποκαλυφθούν από τη μεγάλη αλήθεια που κρύβουν μέσα τους τα τρία ολόχρυσα αστέρια.

Στο μεταξύ, η αστυνομία, οι ιδιωτικοί ντετέκτιβ και άλλες σκοτεινές δυνάμεις, έχουν εξαπολύσει ένα ανθρωποκυνηγητό στα βουνά της Ευρυτανίας.

Ένα μυθιστόρημα που, με τις συνεχείς ανατροπές του και αποκαλύψεις, θα σου κόψει την ανάσα. Όμως, αυτό που μένει στο τέλος είναι η ανθρωπιά, η συμπόνια, η αγάπη. Ένα θετικό μήνυμα ζωής, δοσμένο μέσα από μία ιστορία αστυνομική, περιπέτειας, κοινωνική. Τα συνδυάζει όλα, γι’ αυτό σε πλημμυρίζει με συναισθήματα αγωνίας, φόβου, χαράς, ικανοποίησης (τελικά).

Ένα θαυμάσιο μυθιστόρημα που θα σε ενθουσιάσει!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης