ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο του Ken Follett: Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 25/01/2021 0 comments

Ken Follett

Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί

Εκδόσεις Bell

Επικό, καθηλωτικό, συγκλονιστικό, το νέο μυθιστόρημα του Κεν Φόλετ, δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου ούτε στιγμή. Σου προσφέρει απίστευτες συγκινήσεις, συνεχείς αγωνίες και κάνει την καρδιά σου να χτυπάει δυνατά. Είναι ένα από τα σημαντικότερα βιβλία για να αρχίσεις τη χρονιά.

Το «Και εγένετο εσπέρα και εγένετο πρωί», είναι ένα βιβλίο 868 σελίδων που διαδραματίζεται στον Πρώιμο Μεσαίωνα. Η φράση του τίτλου προέρχεται από την Αγία Γραφή και αναφέρεται στη δημιουργία του κόσμου.

Το βιβλίο, παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι στο παρελθόν, σε μια αγγλοσαξονική περίοδο αναταραχών όταν ανατέλλει ένας νέος κόσμος. Το μίσος και η φιλοδοξία συγκρούονται με την αγάπη, η αντιζηλία με τον ευγενή σκοπό, ο θάνατος με τη γέννηση, το Καλό με το Κακό. Είναι ένα αυθεντικό βιβλίο με υπόβαθρο καλοστημένο, γεμάτο εικόνες, τοπία, έρωτες, καθημερινές σκηνές, πείνα, σκληρότητα και βία, που τοποθετούνται χρονικά γύρω στα 1.000 μ.Χ. Παρότι ζούσαν τις αναταραχές και την άθλια καθημερινότητα, οι άνθρωποι της εποχής έχτισαν τους πιο μεγαλοπρεπείς καθεδρικούς ναούς.

Η ιστορία του Κεν Φόλετ παρακολουθεί τρεις ζωές που διασταυρώνονται απροσδόκητα. Ένας νεαρός καραβομαραγκός που χάνει τα πάντα όταν οι Βίκινγκς επιτίθενται στο χωριό του, αναγκάζοντάς τον να ξεκινήσει τη ζωή του από την αρχή. Μια Νορμανδή αρχοντοπούλα, που παντρεύεται από έρωτα έναν Άγγλο ευγενή και τον ακολουθεί σε μια άγνωστη χώρα, όπου διαπιστώνει ότι γύρω της μαίνεται αδυσώπητη μάχη για την εξουσία και κάθε της κίνηση μπορεί να αποτελεί αιτία για την καταστροφή της. Και ένας μοναχός, φιλόδοξος και οραματιστής, που ονειρεύεται να μεταμορφώσει το ταπεινό του αβαείο σε κέντρο γνώσης και μάθησης για ολόκληρη την Ευρώπη.

Και οι τρεις, συγκρούονται με έναν αδίστακτο, φιλόδοξο και ύπουλο επίσκοπο, που θα κάνει τα πάντα για να αυξήσει τα πλούτη και τη δύναμή του.

Ο Κεν Φόλετ βάζει τους ήρωές του να περνούν από διαδοχικούς κινδύνους και να επιβιώνουν με απώλειες ή θριάμβους. Παρακολουθεί την αγωνία των ερωτευμένων, βάζοντάς τους εμπόδια και τοποθετώντας τις ζωές τους στο ιδανικό σκηνικό των αναταραχών του Πρώιμου Μεσαίωνα, μια εποχή που η θέση και ο ρόλος της γυναίκας δεν έχει καμιά βαρύτητα στην κοινωνία.

Παρότι ο συγγραφέας περιγράφει σε κάθε σελίδα τη βία, την πείνα, την αθλιότητα της εποχής και την άδικη αντιμετώπιση των φτωχών από τους ευγενείς, ο ίδιος χειρίζεται τους ήρωές του με αγάπη, δικαιοσύνη και έλεος.

Αυτό το τόσο πλούσιο σε συναισθήματα και εναλλαγές μυθιστόρημα, θα σε ενθουσιάσει.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης