ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Θεοφανίας Ανδρονίκου Βασιλάκη: Ματωμένο μετάξι, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 21/08/2023 0 comments

Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη

Ματωμένο μετάξι

Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη

Ένα οικογενειακό έπος που αναπτύσσεται μέσα σε έξι δεκαετίες, ξεκινάει με ένα φόνο. Δολοφονείται η κόρη μας από τις πιο πλούσιες οικογένειες της Αθήνας. Η μοναδική μάρτυρας με την κατάθεσή της στέλνει στη φυλακή έναν αθώο, ο οποίος αυτοκτονεί στο κελί του.

Για σταθείτε! Μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα; Η Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη, κάθε φορά, μας ετοιμάζει εκπλήξεις και ανατροπές στα κοινωνικά της μυθιστορήματα πλούσια σε χαρακτήρες, δράση και πάθη.

Σε αυτό εδώ ανακαλύπτουμε πώς συνδέονται και στη συνέχεια καταστρέφονται  τρεις οικογένειες της υψηλής κοινωνίας και του επιχειρείν της δεκαετίας του ’60.

Το μυθιστόρημα παρουσιάζει με την πλοκή του και τα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας, τις υπηρέτριες της εποχής και το ρόλο που παίζουν σαν μέλη της οικογένειας.

Σκοτεινά μυστικά, δολοπλοκίες, ένοχες πράξεις, καταδικασμένοι έρωτες και μια καθωσπρέπει κοινωνία που επιβάλλει τους κώδικες ηθικής στα νεότερα άτομα. Ο έρωτας, ο γάμος, οι σπουδές, οι σχέσεις, αν δεν τύχουν της έγκρισης της οικογένειας, ακυρώνονται. Ζωές καταστρέφονται και συναισθήματα αναιρούνται.

Το μυθιστόρημα, με την καταιγιστική πλοκή, διαδραματίζεται στο σήμερα και στο 1964.

Η Δάφνη Αναγνώστου, ελληνικής καταγωγής καρδιοχειρουργός, έρχεται στην Ελλάδα, μετά την απώλεια της υπέργηρης γιαγιάς της, για να βρει τους βιολογικούς γονείς της μητέρας της, η οποία ανακάλυψε ξαφνικά πως ήταν υιοθετημένη. Με οδηγό ένα βιβλίο για τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα τη δεκαετία του ’60 και σε συνεργασία με τον συγγραφέα του βιβλίου, η Δάφνη ψάχνει να βρει ανελέητες αλήθειες που σχετίζονται με την οικογένειά της.

Ποιος θα το έλεγε ότι η στυγερή δολοφονία το 1964 της νεαρής γόνου μιας από τις αριστοκρατικότερες οικογένειες της Αθήνας και η κατάθεση ενός μάρτυρα θα οδηγούσε τον δράστη στην καταδίκη και στην αυτοκτονία του.

Η συγγραφέας, με συνεχείς ανατροπές, κρατάει την αγωνία μας πολύ ψηλά και χαρίζει στους αναγνώστες της ένα πλούτο συναισθημάτων, οργή για την αδικία, έκπληξη, θλίψη και, στο τέλος, μια δυνατή λύτρωση.

Το έγκλημα είναι η αφορμή να δούμε ξανά του δεσμούς της οικογένειας αλλά και το φθόνο και τις δολοπλοκίες που διχάζουν τα μέλη της.

Ενδιαφέρον και συναρπαστικό, θα σας ενθουσιάσει!

Φωτό από: https://gr.depositphotos.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης