ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Lisa Kleypas: Μυστικά καλοκαιρινής νύχτας, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 10/06/2019 0 comments

Lisa Kleypas

Μυστικά καλοκαιρινής νύχτας

Εκδόσεις Elxis

Μετάφραση Νινέττα Όρατον

 

Μια ιστορία έρωτα και αντιπαράθεσης, ό,τι πρέπει για μια καλοκαιρινή ημέρα στην παραλία. Θα το διαβάσεις μέσα σε ένα απόγευμα και θα το απολαύσεις, κοιτάζοντας το σούρουπο.

Η ιστορία ξεκινάει στο Λονδίνο του 1841, όταν τέσσερεις νεαρές γυναίκες, περιμένοντας να τις ζητήσει για χορό κάποιος αριστοκράτης υποψήφιος γαμπρός, υπόσχονται να βοηθήσει η μία την άλλη, ώστε να βρουν όλες τον ιδανικό σύζυγο.

Από αυτές, δύο είναι Αμερικανίδες και δύο Αγγλίδες.

Η Άναμπελ Πέιτον είναι όμορφη και θα μπορούσε να διαλέξει για σύζυγο ή εραστή όποιον θα ήθελε. Όμως η Άναμπελ, από τότε που έχασε τον πατέρα της, είναι φτωχή και η οικογένειά της χρεωμένη. Στο μεταξύ, όντας εικοσιπέντε ετών, βρίσκεται στα όρια του να θεωρηθεί γεροντοκόρη. Το μόνο που χρειάζεται επειγόντως, είναι ένας γαμπρός για να λύσει το πρόβλημα της οικογένειάς της. Όμως, όλοι οι αριστοκράτες γνωρίζουν την κακή οικονομική της κατάσταση, τα φθαρμένα της ρούχα και τα ψεύτικα κοσμήματά της. Ακόμα και η μητέρα της, για να πληρώσει ορισμένους λογαριασμούς, κάπου-κάπου, αναγκάζεται να δεχτεί στο κρεβάτι της μερικά βράδια, την παρουσία του αντιπαθούς λόρδου Χότζχαμ.

Σε ένα τυχαίο γεγονός, η Άναμπελ γνωρίζει τον Σάιμον Χαντ, όμορφο, φιλόδοξο επιχειρηματία, αλλά αστό, γιο κρεοπώλη, που δεν έχει ούτε τόσο αριστοκρατικούς τρόπους, ούτε τον έμμεσο τρόπο με τον οποίο εκφέρει το λόγο της η ανώτερη τάξη. Είναι ευθύς, τραχύς, ωμός και άμεσος. Μια έλξη δημιουργείται ανάμεσά τους, όμως η Άναμπελ έχει διαλέξει να γοητεύσει – όπως και πολλές άλλες – τον υποψήφιο γαμπρό, πλούσιο λόρδο Κένταλ.

Σε ένα πάρτι αριστοκρατών για κυνήγι, στην εξοχική κατοικία του λόρδου Γουέστκλιφ, συνεταίρου του Σάιμον Χαντ και μοναδικού αριστοκράτη που καλεί στα πάρτι του τον αστό επιχειρηματία, η Άναμπελ φροντίζει να πάρει πρόσκληση και η ίδια, για να παραστεί μαζί με τη μητέρα της.

Στόχος της, να έρθει πιο κοντά στον υποψήφιο γαμπρό λόρδο Κένταλ. Μαζί με τις φίλες της, επίσης προσκαλεσμένες, συνωμοτούν για το πώς θα οργανώσουν την “παγίδευση” του λόρδου Κένταλ.

Όμως, ένα τσίμπημα οχιάς, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα υγείας στην Άναμπελ. Κοντά της, με ειλικρινές ενδιαφέρον και πραγματική βοήθεια, βρίσκεται ο Σάιμον Χαντ. Με αυτή την ευκαιρία, οι δυο τους έρχονται πιο κοντά και η Άναμπελ ανακαλύπτει πως, εκτός από τα οικονομικά του πλεονεκτήματα, ο φοβισμένος, εσωστρεφής αριστοκράτης Λόρδος Κένταλ, δεν έχει τίποτα να την συγκινήσει. Αντίθετα, ο δυναμικός και προστατευτικός Σάιμον Χαντ, την ελκύει πραγματικά, ειδικά με τα παθητικά φιλιά του.

Η Άναμπελ αλλάζει γνώμη και δέχεται την πρόταση τα Σάιμον να γίνει γυναίκα του.

Όμως, μετά το γάμο, οι διαφορές των κοινωνικών τάξεων αρχίζουν να επιβάλλονται στον τρόπο ζωής του ζευγαριού.

Τι είναι αυτό που θα συμβεί, ποιος κίνδυνος και ποια ανατροπή θα λειτουργήσει σαν αφορμή για να ξεκαθαρίσουν οι δύο αντίθετοι χαρακτήρες τα αληθινά τους συναισθήματα;

Το τέλος, θα σου αρέσει πολύ.

Μη φύγεις για διακοπές χωρίς τα “Μυστικά Καλοκαιρινής νύχτας” στη βαλίτσα σου.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης