ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Κριστίν Γουέλς: Στον αριθμό 10 της οδού Ρουαγιάλ, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 23/10/2023 0 comments

Κριστίν Γουέλς

Στον αριθμό 10 της οδού Ρουαγιάλ

Εκδόσεις Μίνωας

Τέτοια καθηλωτικά μυθιστορήματα που διαδραματίζονται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν βρίσκει κανείς εύκολα.

Η ιστορία κατασκοπείας, μέσα στη ΓαλλικήΑντίσταση, κάνει τον αναγνώστη να ανατριχιάσει από αγωνία, για ένα καλό σκοπό, πολλές φορές.

Στον αριθμό 10 της οδού Ρουαγιάλ, σε μια πολυκατοικία μεγαλοαστών, ζει η θυρωρός με τις κόρες της, Γκάμπι και Υβέτ. Και οι δύο είναι στρατολογημένες από την Αντίσταση, χωρίς καν η μία να γνωρίζει το ρόλο της άλλης.

Η Κατρίν Ντιόρ, η αδερφή του μαιτρ της μόδας Κρίστιαν Ντιόρ, στρατολογεί τις δύο τόσο διαφορετικές προσωπικότητες, την υποχωρητική Γκάμπι και την παράτολμη Υβέτ, για επικίνδυνες αποστολές στο Παρίσι της κατεχόμενης Γαλλίας. Βρισκόμαστε στο 1944.

Η Γκάμπι διακινδυνεύει τα πάντα προκειμένου να βοηθήσει τον Τζακ, τον νεαρό Άγγλο τραυματία που η Κατρίν κρύβει από τους Ναζί στο διαμέρισμα μιας κατάκοιτης ηλικιωμένης ενοικιάστριας. Η Υβέτ πάλι πρέπει να αποφασίσει αν θα εμπιστευθεί έναν αινιγματικό διπλωμάτη που τη φλερτάρει ενώ, ταυτόχρονα, την υποψιάζεται για την κρυφή της ταυτότητα.

Κάθε λάθος πληρώνεται με ανακρίσεις, βασανιστήρια στα μπουντρούμια και το θάνατο πολλών ανθρώπων.

Στον κόσμο που τις περιβάλλει, οι δύο αδερφές θα συναντήσουν καθάρματα, προδότες, μαυραγορίτες και συνεργάτες των Ναζί που βάζουν παγίδες για να βρουν εκείνους που εργάζονται στην Αντίσταση.

Κάποια στιγμή, η Υβέτ προκειμένου να μην αποκαλύψει, με τις συναντήσεις της, πατριώτες του δικτύου, θα πρέπει να φυγαδευτεί άρον-άρον από το Παρίσι και να φύγει μέσω Ισπανίας για τη Νέα Υόρκη. Επιστρέφει το 1947 για να βρεθεί ξανά με την αδερφή της, Γκάμπι, και να ξεκινήσει τη ζωή της από την αρχή σαν μανεκέν του οίκου Ντιόρ. Τώρα θα ανακαλύψει πολλά για την τύχη της Κατρίν, για τον ωραίο διπλωμάτη και για τον τραυματία Τζακ.

Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα που διάβασα απνευστί σε μια μέρα. Είναι βασισμένο πάνω στην αληθινή ιστορία της Κατρίν Ντιόρ, αδερφής του διάσημου σχεδιαστή μόδας και μέλους της παριζιάνικης Αντίστασης.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο που να σας εισάγει στο πνεύμα και στην ατμόσφαιρα των εορτασμών του δικού μας «ΟΧΙ» στους Ναζί.

Δεν θα μπορείτε να το αφήσετε από τα χέρια σας.

Φωτό από: https://gr.depositphotos.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης