ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Κλαίρης Θεοδώρου: Τρεις Ερωτήσεις, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 24/07/2023 0 comments

Κλαίρη Θεοδώρου

Τρεις Ερωτήσεις

Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Τύφλα να έχουν οι σκανδιναβοί συγγραφείς του crime. Στο νέο της αστυνομικό μυθιστόρημα, η Κλαίρη Θεοδώρου, τα συνδυάζει όλα. Τη φρίκη, τους φόνους, τα δυνατά κίνητρα και μια ατμόσφαιρα μοναδική, αυτήν της εποχής που το Βερολίνο ήταν διαιρεμένο στα δύο με ένα Τείχος.

Η πλοκή εκτυλίσσεται από τη δεκαετία του 2000 στη δεκαετία του ’60, όταν η Γερμανία ήταν διαφορετική.

Το Ανατολικό και Δυτικό Βερολίνο, όπως και όλη η Γερμανία, στενάζουν κάτω από τις υπόγειες συγκρούσεις, την κατασκοπεία, τις σκοτεινές μεθόδους, την επιβολή τρόμου, καθώς πολλά βασανιστικά γεγονότα κρύβονται κάτω από βάναυσα μυστικά.

Πολλοί οι ήρωες του βιβλίου, πολλά τα κόκκαλα που τρίζουν, καθώς σπάνε από το σφυρί του δολοφόνου, ο οποίος συνθλίβει τα σώματά τους.

Και τρεις οι ερωτήσεις, που μόνο κάποιοι συνεργάτες από το παρελθόν της Ανατολικής Γερμανίας μπορούν να απαντήσουν σωστά και να αναγνωριστούν μεταξύ τους.

Όλα τα μυστήρια καλούν να φέρουν στο φως ο Μάρκους Κέλερ, επιθεωρητής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στο Βερολίνο και η συνάδελφός του, Βανέσα Σουλτς. Λίγους μήνες πριν, έχουν δολοφονηθεί εξίσου φρικτά, η σύζυγος και η κόρη του επιθεωρητή, ενώ για το έγκλημα έχει συλληφθεί ο πεθερός του, πρώην επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Οι ιστορίες των θυμάτων αποκαλύπτουν ένα ασφυκτικό σκηνικό από το παρελθόν, με διπλούς πράκτορες της Στάζι, παράνομους έρωτες, αθλητικές απάτες και πολλές ακόμα αμαρτίες γονέων που παιδεύουσι τέκνα. Κάποιος θέλει να εκδικηθεί για όσα συνέβησαν από το κόμμα και τα πρωτοκλασάτα μέλη του, κάτω από συνθήκες φόβου και βίας. Πρέπει να πληρώσουν πολλοί για όσα έκαναν τότε.

Σκοτεινό βιβλίο, σκοτεινή εποχή, σκοτεινή ατμόσφαιρα. Γερό στομάχι να έχεις για να αντέξεις τη φρίκη, ειδικά της αποκάλυψης του δολοφόνου.

Η απόλυτη αντίθεση με το γαλάζιο της παραλίας και τη χαλαρή ατμόσφαιρα της ξαπλώστρας, που σε περιμένει να καρδιοχτυπήσεις κοντά στη θάλασσα.

Ετοιμάσου να ευχαριστηθείς πολλές ανατριχίλες!

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης