ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Katie Fforde: A Rose Petal Summer, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 22/07/2019 0 comments

Katie Fforde

A Rose Petal Summer

 

Ένα ευχάριστο μυθιστόρημα, με έρωτες, περιπέτειες και χρήσιμες πληροφορίες για το πώς δημιουργείται ένα όμορφο γυναικείο άρωμα.

Η Caro (σύντμηση του Caroline) ζει μόνη σε μια μαούνα στον ποταμό Τάμεση. Έχει μια κόρη, την Posy, 20 χρονών, η οποία έφυγε στην Αυστραλία να συναντήσει τον πατέρα της.

Όσο η κόρη της λείπει, η ίδια πιάνει δουλειά στη Σκωτία, να προσέχει ένα ηλικιωμένο κύριο, μια και η κόρη του έχει πάει στον Καναδά, να βοηθήσει την δική της κόρη, που μόλις γέννησε.

Όταν γνωρίζει τον Άλεκ, το γιο του, χτυπούν καμπανάκια από το παρελθόν της, αφού ο άντρας αυτός, ήταν μια γνωριμία της Caroline σε ένα ελληνικό νησί, πριν 20 χρόνια.

Τότε, γνωρίστηκαν για ένα βράδυ και έμειναν όλη νύχτα, κουβεντιάζοντας σε μια παραλία. Όμως, το πρωί, χώρισαν, αφού καθένας έπρεπε να ακολουθήσει το δρόμο του.

Τώρα, ο Άλεκ είναι εν διαστάσει και η κόρη του η Rowan, μια καταπιεσμένη τηνέιτζερ, 17 ετών, συγκρούεται συνεχώς με τη μητέρα της. Όταν η Caroline επιστρέφει στη μαούνα της, η Rowan το σκάει και πηγαίνει μαζί της, για να γνωρίσει το Λονδίνο και να γραφτεί σε μια σχολή Καλών Τεχνών.

Στο Λονδίνο, οι δυο τους γνωρίζουν ένα ζευγάρι διάσημων του Χόλυγουντ, έναν πασίγνωστο σκηνοθέτη και τη νεαρή μνηστή του, τη Scarlet . Η Scarlet κρατάει το συρτάρι της ένα μπουκαλάκι με άρωμα από τη γιαγιά της. Το άρωμα αυτό φτιάχτηκε αποκλειστικά για μια διάσημη ηθοποιό της εποχής, στην οποία η γιαγιά της ήταν βοηθός.

Τώρα, η νεαρή ηθοποιός Σκάρλετ θέλει να έχει και εκείνη το αποκλειστικά δικό της άρωμα. Ο αρραβωνιαστικός της, ο σκηνοθέτης, είναι πρόθυμος να πληρώσει, ώστε η Σκάρλετ να αποκτήσει και εκείνη το δικό της αποκλειστικό άρωμα. Εκείνος που μπορεί να τής το δημιουργήσει, προσπαθώντας να μιμηθεί την παλιά εκείνη συνταγή, είναι ο Άλεκ, που το χόμπι του και κρυφό του όνειρο είναι η αρωματοποιία. Όμως, ο πατέρας του, ο αυταρχικός Murdo, του επέβαλε να ασχοληθεί με το κτήμα τους.

Αρχίζει, λοιπόν, μια περιπέτεια με πήγαινε-έλα στη Γαλλία για να φτιαχτεί το άρωμα. Τώρα η Caroline συνοδεύει τον Alec στα ταξίδια, αφενός γιατί έχει πολύ καλή “μύτη” και αφετέρου, επειδή η Σκάρλετ προσπαθεί να της τα φτιάξει με τον Alec.

Το άρωμα θα γίνει ακριβώς όπως εκείνο στο μπουκαλάκι της γιαγιάς. Ο γάμος της Σκάρλετ και του σκηνοθέτη θα γίνει στο κτήμα του Άλεκ στη Σκωτία (και με τα χρήματα που θα βγάλουν από το γάμο και το άρωμα, θα σώσουν το κτήμα από τη χρεωκοπία). Και, φυσικά, ο Άλεκ θα τα φτιάξει με την Καρολίν, αφού και εκείνος θυμάται την όμορφη βραδιά που πέρασαν οι δυο τους πριν είκοσι χρόνια στο ελληνικό νησί.

Τέλος καλό, όλα καλά. Θα περάσεις ευχάριστα και θα μάθεις και πώς φτιάχνονται τα αρώματα. Η ιστορία έχει αγωνία, έρωτα και συναισθηματικές συγκρούσεις.

Το διάβασα στα αγγλικά.

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης