ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Κατερίνας Μανανεδάκη: Εγώ πότε θα γίνω ευτυχισμένη;, παρουσίαση και περίληψη του βιβλίου

Post by: 16/07/2018 0 comments

Κατερίνα Μανανεδάκη

Εγώ πότε θα γίνω ευτυχισμένη;

Εκδόσεις Ψυχογιός

Εδώ, γελάμε. Αν αναζητάς ένα σπιρτόζικο μυθιστόρημα για να χαλαρώσεις το καλοκαίρι, το καινούργιο της Κατερίνας Μανανεδάκη θα σε αποζημιώσει.

Η σύγχρονη ιστορία της Μαιρούλας, της ηρωίδας του βιβλίου, είναι σαν να διαβάζεις όλη ή ένα μέρος της δικής σου ζωής.

 • Η Μαίρη είναι παντρεμένη με τον Τάσο, εργάζεται σε μια γκαλερί, έχει κολλητή φίλη τη Νίκη, έχει ένα γιο το Μιχαλάκη και ζει μια ζωή απλή, χωρίς εξάρσεις. Απασχολημένη με τη ρουτίνα της, ουδέποτε την απασχολεί το ερώτημα αν η ζωή της είναι ευτυχισμένη.
  Ώσπου μια μέρα, πέφτει πάνω στο Γιώργο, τον άντρα που την πλήγωσε πολύ. Σε αντίθεση με τον άντρα της, που η ήσυχη καθημερινότητα της ζωής τους τον έχει απομυθοποιήσει, ο Γιώργος είναι ο συναρπαστικός άντρας, ο ταξιδιάρης σε ταξιδιωτικές αποστολές, που του αναθέτει το περιοδικό του.
  Τότε, “δέκα χρόνια πριν”, ο Γιώργος, ο Mister G, δεν ήταν έτοιμος για δεσμεύσεις και η Μαιρούλα τον χώρισε, με στόχο να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια.
  Τώρα, όμως, ο Γιώργος αναστατώνει τη ζωή της Μαιρούλας, βάζοντάς της το ερώτημα: “Έγινες ευτυχισμένη τελικά, χωρίς εμένα;”
  Και ξαφνικά, “πανικόβλητη” η Μαίρη καλείται να επεξεργαστεί μέσα της το ερώτημα της ευτυχίας, γιατί ο Γιώργος περιμένει την απάντηση και δηλώνει πως θα την περιμένει όσο χρειαστεί. Της βάζει και διορία. 25 μέρες.
  Αμφισβητώντας την προσωπική της ευτυχία, η Μαίρη αρχίζει να την αναζητά, προκειμένου να δώσει μια θετική και αποστομωτική απάντηση στον πρώην της, τον Mister G. Αλλιώς, θα κυλήσει σύντομα στην αμαρτία, αφού ο Γιώργος την διεκδικεί ξανά για μια ερωτική σχέση.
 • Αρχίζει , λοιπόν, ένα ταξίδι αυτογνωσίας με όλα τα σύγχρονα “μέσα”, που εμείς οι γυναίκες αναζητάμε. Life-coaches, στοχοθεσία, θετικές δηλώσεις, επισκέψεις σε αριθμολόγους, καφετζούδες, ταρό και όλα τα ωραία με τα οποία ασχολούμαστε στην πραγματική ζωή ή στα κοινωνικά μέσα.
  Όμως η Μαιρούλα είναι πανέξυπνη και, με τη διαδικασία αυτή, φέρνει στην επιφάνεια όλες τις επιλογές της ζωής της. Θα τις επιβεβαιώσει ή θα τις απορρίψει;
 • Μέσα από σκηνές κωμικές με πολύ χιούμορ και διεισδυτική πένα, η Κατερίνα Μανανεδάκη γράφει ένα σύγχρονο μυθιστόρημα που σκιαγραφεί το πορτραίτο της σύγχρονης γυναίκας.
  Θα γελάς από μόνη σου καθώς θα το διαβάζεις, θα αναγνωρίσεις τον εαυτό σου στις σελίδες του και θα θυμηθείς παρόμοια περιστατικά της ζωή σου όπου, τελικά, αυτό που αναζητούσες στη ζωή το έχεις, χωρίς να το αναγνωρίζεις.
 • Τελικά, όλες οι μεγάλες αλήθειες για την ευτυχία και την αξιολόγηση των αναγκών της ζωή μας, αναδεικνύονται με χιούμορ μέσα από την ιστορία της ηρωίδας του βιβλίου.
 • Το βιβλίο είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο και αυτό το κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό!
 • Επίσης, σατιρίζοντας τα βαρύγδουπα βιβλία που όλα τους τα κεφάλαια ξεκινούν με ένα ρητό (ή quote ή απόφθεγμα) και εδώ, η Κατερίνα Μανανεδάκη παρουσιάζει σαν εισαγωγή στα κεφάλαια της, ένα ρητό εντελώς φανταστικό (απόσταγμα σοφία της ηρωίδας του βιβλίου) ή που μιμείται διάσημα ρητά που αναπαράγουν οι πάντες. Πολύ έξυπνα όλα!
 • Θα περάσεις όχι απλά ευχάριστα αλλά και θα ανακαλύψεις με πόσα πολλά είσαι ήδη “γεμάτη” από ευτυχία στη ζωή σου.
 • Ό,τι καλύτερο για την παραλία (αλλά και μια επανάληψη τις μελαγχολικές μέρες του φθινοπώρου, που θα σου φέρει αισιοδοξία!)
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης