ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Karen Swan: The Christmas Lights, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 23/12/2019 0 comments

Karen Swan

The Christmas Lights

Εκδόσεις Pan Books

 

Ένα σύγχρονο, συναρπαστικό μυθιστόρημα που δεν μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου. Η ιστορία δύο Instagrammers που αναζητούν το επόμενο “wow” spot για να φωτογραφηθούν, προκειμένου να ευχαριστήσουν τους followers τους.

Αν και τόσο σύγχρονο, το μυθιστόρημα έχει και αναδρομή στην παραδοσιακή Νορβηγία του 1935, σε ένα βουνό που κάθε δέκα χρόνια παθαίνει κατολίσθηση.

Ο Ζακ κάνει πρόταση γάμου στην Μπο, live, σε ένα εξωτικό νησί, τη Σαμόα. Οι δυο τους αποτελούν ένα αχτύπητο δίδυμο με εννιά εκατομμύρια followers και σπόνσορες των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Μαζί τους, κολλητός, είναι ο Λέννυ, ένας φωτογράφος, που τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα, προκειμένου να τροφοδοτεί το κοινό με θεαματικές λήψεις από τα βάθη του ωκεανού, από καταρράκτες, από δύσβατα μονοπάτια…

Ο επόμενός τους σταθμός είναι εκ διαμέτρου αντίθετος σε περιβάλλον από τον Ειρηνικό ωκεανό. Σε ένα αγρόκτημα, βόρεια της Νορβηγίας, παραμονές Χριστουγέννων. Νοικιάζουν το σπίτι τους από μια γιαγιά, που στη ζωή της πέρασε ένα μεγάλο δράμα και κρύβει ένα μεγάλο μυστικό, εξαιτίας της κατολίσθησης που συνέβη σε αυτό βουνό το 1936.

Ο εγγονός της, ο Άντερς, πιλότος ελικοπτέρου, την βοηθάει με τα καθημερινά. Και ο Άντερς κρύβει πολλά μυστικά της ζωής του.

Όταν ένα ατύχημα, στη διάρκεια μιας λήψης, καθηλώνει τη Μπο, αναγκάζεται να φιλοξενηθεί στο σπίτι του Άντερς και ένας έρωτας αναπτύσσεται ανάμεσά τους. Άλλωστε, και η Μπο κρύβει τα δικά της μυστικά, που την αναγκάζουν να θέλει συνεχώς να αναζητά τη φυγή. Όμως, το βάρος από τις αναμνήσεις που τη στοιχειώνουν, την οδηγεί στο να θέλει να σταματήσει τις περιπλανήσεις και να αποκτήσει ρίζες. Η πίεση των followers και τα απειλητικά αρνητικά σχόλια ενός από αυτούς, την σπρώχνουν να αποφασίσει γρήγορα. Ο Άντερς, που παίρνει το μέρος της, την οδηγεί στη λύση του μυστηρίου αυτού του άγνωστου άντρα, που, τελικά, δεν είναι άλλος από τον Λέννυ. Ταυτόχρονα, καθώς η Μπο μαθαίνει ότι ο Ζακ, όσο εκείνη ήταν στο κρεβάτι, έκανε κι αυτός απιστία με την Άννα, την υπάλληλο του χορηγού τους, το αχτύπητο δίδυμο διαλύεται.

Υπέροχη ιστορία, που δένει το σήμερα με το χτες, την απελπισμένη αγάπη με τα γυρίσματα της τύχης, τη ζήλεια με την κρυψίνοια, την αέναη περιπλάνηση με το άγχος, την αγωνία για το αν οι ήρωες του μυθιστορήματος αρέσουν στο κοινό και στους χορηγούς, με την ανάγκη για ιδιωτικότητα… όλα κάνουν την ιστορία και συναρπαστική και ρομαντική και σύγχρονη και φουλ στην αγωνία!

Θα το σταματήσεις μόνο όταν φτάσεις στην τελευταία σελίδα!

Το διάβασα στα αγγλικά.

 

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης