ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Julie Garwood: Το μυστικό, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 22/08/2022 0 comments

Julie Garwood

Το μυστικό

Εκδόσεις Elxis

Μια υπέροχη ιστορία, ένα μυθιστόρημα που σε ενθουσιάζει με την πλοκή του, τις αναφορές του στη Σκωτία του μεσαίωνα, με μια δυνατή αγάπη, με τις δεισιδαιμονίες της εποχής, με τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις φατρίες.

Αυτό το βιβλίο τα έχει όλα και σε συνεπαίρνει με το γράψιμο της Τζούλι Γκάργουντ και την πιστή περιγραφή μιας ρομαντικής αλλά και σκληρής εποχής, όπου η θέση της γυναίκας είναι να υποκύπτει. Ή μήπως όχι, ειδικά αν είναι ξεροκέφαλη;

Η Τζούντιθ Χάμπτον είναι Αγγλίδα και έχει δώσει υπόσχεση στην παιδική της φίλη, τη Σκωτσέζα Φράνσις Κάθριν. Τώρα ήρθε η στιγμή να τηρήσει την υπόσχεσή της και να της συμπαρασταθεί στον τοκετό της. Τέσσερις Σκωτσέζοι της φατρίας των Μέιλαντ, αναλαμβάνουν να τη συνοδέψουν από την Αγγλία στη Σκωτία. Αρχηγός τους είναι ο βάρβαρος, ξεροκέφαλος και γοητευτικός Ίαν Μέιλαντ. Μια έντονη έλξη δημιουργείται ανάμεσά τους, όμως η Τζούντιθ κρύβει ένα μυστικό. Είναι κόρη του άρχοντα των Μακλίν. Και οι Μέιλαντ με τους Μακλίν βρίσκονται σε μακροχρόνια βεντέτα.

Η Τζούντιθ φτάνει στο χωριό και αρχίζει να αμφισβητεί την παράδοση, να θέτει ερωτήματα για ριζωμένες κοινωνικές πεποιθήσεις, να ανακατεύεται, καλοπροαίρετα, εκεί που δεν της πέφτει λόγος.

Για τον Ίαν, η Τζούντιθ είναι μια πρόκληση, για τη Τζούντιθ ο Ίαν είναι μια προστατευτική αγκαλιά. Όμως, τόσο ο Ίαν όσο και η φατρία δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στην Τζούντιθ, η οποία εμπιστοσύνη, όμως, κινδυνεύει να χαθεί, αν έρθει στο φως το μυστικό της.

Με την ατμόσφαιρα της Σκωτίας, τα κάστρα, τους πολεμιστές, τις έφιππες εξερευνήσεις και όλες τις λεπτομέρειες της κοινωνικής ζωής όπως ξεδιπλώνεται σε μια άλλη εποχή, το βιβλίο θα σε συναρπάσει. Είναι γραμμένο για γυναίκες που θέλουν να χαλαρώσουν, να ταξιδέψουν νοερά και να παρασυρθούν από τη φωτιά ενός μεγάλου έρωτα.

Θα σε συνεπάρει, θα περάσεις υπέροχα, θα ταξιδέψεις στο χρόνο και στις δονήσεις της καρδιάς.

Διάβασέ το και θα με θυμηθείς.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης