ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Julia Quinn: Μαγεμένη καρδιά, παρουσίαση και περίληψη του βιβλίου

Post by: 06/08/2018 0 comments

Julia Quinn

Μαγεμένη καρδιά

Εκδόσεις Elxis

Μετάφραση Βιολέττα Ζεύκη

 

Ένα αξιόλογο και πολύ καλογραμμένο μυθιστόρημα για μια ερωτική ιστορία με ιστορικές καταγραφές.

Η συγγραφέας Julia Quinn έχει γράψει μια ολόκληρη σειρά από ρομαντικά μυθιστορήματα, με ήρωες τα μέλη της οικογένειας Μπρίτζερτον.

Στο βιβλίο “Μαγεμένη Καρδιά” που διαδραματίζεται το 1820 μεταξύ Λονδίνου και Σκωτίας, ηρωίδα είναι η Φραντζέσκα ή Φραν , η έκτη από τα 8 παιδιά της οικογένειας Μπρίτζερτον.

 • Η Φραντζέσκα είναι παντρεμένη με τον κόμη του Κίλμαρτιν, Τζον Στέρλινγκ. Τον αγαπά και περνά καλά μαζί του.
  Όμως, εκείνος που την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά, είναι ο Μάικλ Στέρλινγκ, εξάδελφος του γαμπρού, ορφανός, μεγαλωμένος από το θείο του και χωρίς δική του περιουσία.
 • Ο Μάικλ έχει το παρατσούκλι του Εύθυμου Γυναικά, γιατί είναι μεγάλος καρδιοκατακτητής και λάτρης των γυναικών, είναι και πιστός φίλος της Φραν, χωρίς ποτέ να αφήνει τον εαυτό του να της δείξει τα πραγματικά αισθήματά του για εκείνη, αφού αγαπά τον ξάδελφό του και νιώθει ευγνώμων που μεγάλωσαν μαζί σαν αδέλφια…
 • Ο νεαρός Τζον, κάποια στιγμή πεθαίνει από εγκεφαλικό ανεύρυσμα και η Φραν μένει χήρα. Ο Μάικλ αναχωρεί για τέσσερα χρόνια για την Ινδία και οι δρόμοι τους χωρίζουν.
  Όταν ο Μάικλ επιστρέφει, πάντα κρατώντας κρυφά τα αισθήματά του, βρίσκει τη Φραν έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη φάση της ζωής της.
  Άραγε θα την κερδίσει αυτή τη φορά ή το φάντασμα του Τζον θα πέσει βαρύ πάνω στις επιθυμίες του;
 • Το μυθιστόρημα “Μαγεμένη Καρδιά” έχει εντάσεις, υπόγειες συγκρούσεις, πάθος, ανείπωτα συναισθήματα και ερωτικές εξάρσεις.
 • Ό,τι ωραιότερο για ένα καλοκαιρινό μυθιστόρημα, που μέσα από μια έντονη σχέση, παρουσιάζει τη Βρετανία των αρχών του 19ου αιώνα.
 • Θα σε ταξιδέψει, θα σε παρασύρει σε μια φυγή στο χρόνο και στην κοινωνία της αριστοκρατίας και θα σου χαρίσει πολλές ερωτικές στιγμές και σκηνές. Πολύ καλή η μετάφραση, ειδικά στις ερωτικές περιγραφές που είναι ξεκάθαρες στη φαντασία αλλά και με κομψή πένα.
 • Η συγγραφέας Julia Quinn δεν τσιγκουνεύεται στις λεπτομερείς ερωτικές περιγραφές, όμως, κάτω από το ρομαντικό μανδύα της ειλικρινούς λατρείας.

Θα σε ενθουσιάσει. Θα θέλεις και το επόμενο!

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης