ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Julia Quinn: Έρωτας στο Λονδίνο, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 24/06/2019 0 comments

Julia Quinn

Έρωτας στο Λονδίνο

 Εκδόσεις Elxis

 

Θα περάσεις ένα ευχάριστο απόγευμα ή και δύο, διαβάζοντας αυτό το αισθηματικό μυθιστόρημα εποχής. Έχει δράση, χιούμορ, έρωτα, τρία συστατικά που κάνουν το διάβασμα εύκολο και συναρπαστικό.

Ο Χάρι Βαλεντάιν, αν και αριστοκράτης, είναι γιος μεθύστακα πατέρα και εγγονός μιας Ρωσίδας γιαγιάς, που τον έχει διδάξει να μιλάει ρώσικα. Μεγαλώνοντας κατατάχτηκε στο στρατό και πολέμησε στην Ευρώπη, μαζί με τον ξάδελφό του, τον Σεμπάστιαν Γκρέι.

Επιστρέφοντας στο Λονδίνο, ο σερ Χάρι εργάζεται σε μια υπηρεσία του στρατού, μεταφράζοντας σημαντικά, για την εθνική ασφάλεια, έγγραφα.

Απέναντι από το σπίτι του, μένει η Λαίδη Ολίβια Μπέβελστοκ. Οι φίλες της, κουτσομπολεύουν το νέο γείτονα, διαδίδοντας τη φήμη ότι ο νέος τους γείτονας σκότωσε τη μνηστή του.

Κρυμμένη πίσω από τις κουρτίνες του παραθύρου της, που βλέπει στην κατοικία του Χάρι, ξεκινάει και η Ολίβια να παρακολουθεί τις κινήσεις αυτού του ύποπτου ανθρώπου.

Εκείνος, όταν αντιλαμβάνεται ότι μια εντυπωσιακή ξανθιά τον κατασκοπεύει από το απέναντι σπίτι, μπαίνει σε υποψίες για τον λόγο που τον παρακολουθεί.

Σύντομα, όμως, μέσα από τα αντικριστά παράθυρα, γίνεται η γνωριμία τους και αποδεικνύεται πως η όμορφη κοπέλα τού απέναντι παράθυρου είναι η λαίδη Ολίβια, μια νεαρή αριστοκράτισσα με ευχάριστη κοινωνική ζωή, σε ηλικία γάμου.

Η υπηρεσία του, τού αναθέτει να παρακολουθεί το Ρώσο πρίγκιπα Αλεξέι. Σύντομα, όμως, ανακαλύπτει πως ο πρίγκιπας φλερτάρει την όμορφή Λαίδη Ολίβια. Ήδη ο σερ Χάρι, έχει αρχίσει να νιώθει έρωτα για την Ολίβια. Στις κοινές κοινωνικές τους συναντήσεις, η έλξη και από τις δύο πλευρές φουντώνει και ο αμοιβαίος έρωτας εκφράζεται.

Όμως, σε δεξίωση στην οικεία του Ρώσου πρέσβη, η Ολίβια εξαφανίζεται. Ο Ρώσος πρίγκιπας Αλεξέι και ο σερ Χάρι, βάζουν στην άκρη την αμοιβαία τους αντιπάθεια και τον ανταγωνισμό για την καρδιά της Ολίβια και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τη σώσουν.

Το τέλος είναι ευτυχισμένο και έρχεται πρωτότυπα, ενώνοντας τις δύο ερωτευμένες καρδιές μέσα από μια πρόταση γάμου ανάμεσα στα αντικριστά παράθυρα.

Να το διαβάσεις. Θα το ευχαριστηθείς και θα περάσεις υπέροχα.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης