ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Josephine Moon: Τρία Χρυσά Νομίσματα, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 06/12/2021 0 comments

Josephine Moon

Τρία Χρυσά Νομίσματα

Εκδόσεις Ιβίσκος

 

Η Λάρα Φόξλι, από την Αυστραλία, έχει έρθει στην Ιταλία, στη Ρώμη, και πετάει τρία νομίσματα στη Φοντάνα ντι Τρέβι. Ένα νόμισμα για να βρει την αγάπη, ένα νόμισμα για να παντρευτεί και ένα για να επιστρέψει στη Ρώμη.

Εκεί, γνωρίζεται με έναν ηλικιωμένο άντρα, τον Σάμιουελ και, βλέποντας πως έχει ανάγκη από βοήθεια, τον συνοδεύει μέχρι την κατοικία του. Βρίσκεται σε μια παραδοσιακή βίλα στην Τοσκάνη να αρμέγει κατσίκες και να κάνει τη συνοδό του Σάμιουελ, μαγειρεύοντάς του και προσέχοντας το σπίτι του. Εκεί, γνωρίζει τον Ματέο κι αρχίζει να διαφαίνεται ότι οι τρεις ευχές που έκανε στη Ρώμη, μπορεί να πραγματοποιηθούν.

Όμως ο Ματέο, φαίνεται να έχει σχέση με άλλη γυναίκα. Τον Σάμιουελ βαραίνουν οι υποψίες της οικογένειας της γυναίκας του, που σκοτώθηκε από ατύχημα, ότι εκείνος έχει το φταίξιμο. Όσο για την Λάρα, παρακολουθεί με αγωνία από μακριά το δράμα που εξελίσσεται στην Αυστραλία και αφορά την οικογένειά της. Προερχόμενη από ένα γάμο με ενδοοικογενειακή βία, προσπαθεί να ξεπεράσει το οδυνηρό παρελθόν της με την αγάπη και τη βοήθεια της αδελφής και της μητέρας της. Όμως τώρα, βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την αγάπη και τη φροντίδα τους.

Ένα δυνατό μυθιστόρημα γεμάτο αγάπη, οικογενειακούς δεσμούς, αγωνία, χιούμορ, δράμα, καταπίεση και το δρόμο για την ελευθερία.

Η ιστορία του βιβλίου είναι και ένας ύμνος για τη Ιταλία, για το ιταλικό φαγητό και, ειδικά, για τις ποικιλίες των ιταλικών τυριών, οι οποίες παίζουν το ρόλο τους στις ανατροπές που η συγγραφέας δημιουργεί στις σελίδες του μυθιστορήματος.

Πολύ αληθινό, πολύ ανθρώπινο, αισιόδοξο και τρυφερό, ένα μυθιστόρημα που θα κερδίσει την καρδιά σου. Ό,τι χρειαζόμαστε για να χουζουρέψουμε στη γωνιά μας τώρα το φθινόπωρο.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης