ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Johanna Lindsey: Φωτιά και πάγος, παρουσίαση και περίληψη του βιβλίου

Post by: 23/07/2018 0 comments

Johanna Lindsey

Φωτιά και πάγος

Εκδόσεις Elxis / Μετάφραση Χριστιάννα Σακελλαροπούλου

 

Καλοκαίρι, ξεγνοιασιά και χαλαρώνουμε διαβάζοντας. Φέτος, είπα να χαλαρώσω το καλοκαίρι, διαβάζοντας μυθιστορήματα εποχής, με προσωπικότητες που συγκρούονται μέσα από τα βέλη του έρωτα. Μαζί με την πλοκή, μαθαίνεις και πολλά για τη ζωή της ιστορικής εποχής του βιβλίου. Τι καλύτερο να σε χαλαρώσει από το ρομαντικό ερωτικό μυθιστόρημα που σου παρουσιάζω! Η ιστορία μια περήφανης Κέλτισσας από την Ουαλία και ενός Βίκινγκ κατακτητή.

 • Η Μπρένα είναι ένα νεαρό κορίτσι, αρχοντοπούλα στην Ουαλία, που ο πατέρας της, την έχει μεγαλώσει σαν αγόρι. Περήφανη, με καλή γνώση των πολεμικών τεχνών. Χειρίζεται καλύτερα από άντρα – όχι πάντα – το σπαθί και το στιλέτο. Περιφρονεί τις γυναικείες δουλειές και της αρέσει το κυνήγι και η ιππασία. Ο πατέρας της, της παρουσιάζει πολλούς γαμπρούς, αλλά εκείνης δεν της αρέσει κανένας. Έτσι, τον αναγκάζει να στείλει απεσταλμένο στη Νορβηγία και να της προξενέψει έναν Βίκινγκ. Πριν προλάβει να δει την κόρη του νύφη, ο πατέρας της πεθαίνει.
 • Και ενώ η Μπρένα κάνει μαθήματα για να συνεννοηθεί στη γλώσσα του γαμπρού (που θα πάρει με το ζόρι) όσο τον περιμένει, καταφθάνει ο πατέρας του μαζί με μια άγρια ομάδα πολεμιστών, σκοτώνει τους πιστούς της υπηρέτες και την απαγάγει μαζί με τη θεία της και την ετεροθαλή αδελφή της, αφού λεηλατήσει τον οικογενειακό της πύργο και τους θησαυρούς του.
 • Η Μπρένα, από νύφη, τώρα γίνεται σκλάβα χωρίς δικαιώματα σε μια κρύα χώρα γεμάτη φιόρδ. Ο πεθερός της, την προστατεύει από τους άγριους βιασμούς των πολεμιστών του και την παραδίδει στο δευτερότοκο γιο του, Γκάρικ, ως παρθένα σκλάβα, όμως, όχι ως σύζυγο.
 • Ο Γκάρικ αντιπαθεί τις γυναίκες γιατί η αρραβωνιαστικιά του, με την οποία επρόκειτο να παντρευτεί, το έσκασε με έναν πλούσιο έμπορο, ραγίζοντάς του την καρδιά. Όταν προσπαθήσει να τιθασεύσει την όμορφη σκλάβα του, θα πέσει πάνω στο μίσος της και στον όρκο που έχει κάνει για εκδίκηση.
 • Αρχίζουν εδώ μια σειρά από περιπέτειες, εντάσεις, συνομωσίες, ανατροπές και καυτές ερωτικές στιγμές κάτω από τον παγωμένο σκοτεινό ουρανό της Σκανδιναβίας. Ο τρόπος που περιγράφονται, αφήνει τη φαντασία σου να ταξιδέψει χωρίς να σε σοκάρουν οι λέξεις που επιλέγει η συγγραφέας για τις ερωτικές περιγραφές (οι οποίες είναι πολλές).
 • Η πλοκή είναι καταιγιστική και οι χαρακτήρες της Τζοάννα Λίντσεϊ είναι εκρηκτικοί, ενδιαφέροντες, ανυπότακτοι. Είναι χαρισματική αφηγήτρια. Το γράψιμό της είναι εξαιρετικό, δεν διαλέγει μόνο τις λέξεις, αλλά και η αφήγησή της ρέει τόσο αβίαστα, σαν να σου διηγείται την αληθινή ιστορία μιας προγόνου της.
 • Παράλληλα σου περιγράφει με λεπτομέρειες τη ζωή των Ουαλών και των Βίκινγκ το 800 μ.Χ. περίπου. Ανακαλύπτεις το μεσαιωνικό τρόπο ζωής, τα καράβια, την τροφή που τρώνε ή αποθηκεύουν, τον τρόπο που ντύνονται. Καμιά πλευρά του βιβλίου δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο. Ειδικά οι περιγραφές της φύσης της Νορβηγίας με τους κρύους χειμώνες και τα καλοκαίρια γεμάτα φως, περιγράφονται ολοζώντανα μπροστά σου.
 • Όταν το αρχίσεις, θέλεις να το συνεχίσεις μέχρι τέλους. Τόσο συναρπαστική είναι η πλοκή του! Αν θέλεις, να ταξιδέψεις στο χρόνο και να ανακαλύψεις τον κόσμο των Βίκινγκ όπως εγώ, το μυθιστόρημα αυτό θα σε ενθουσιάσει.
 • Θα απολαύσεις και τη μετάφραση με ένα τόσο πλούσιο λεξιλόγιο, σαν το βιβλίο να γράφτηκε – αρχικά – στα ελληνικά. Συγχαρητήρια στη μεταφράστρια Χριστιάννα Σακελλαροπούλου.
 • Και το καλύτερο σάς το άφησα για το τέλος: αυτό είναι το πρώτο από τη σειρά “Φλογεροί Βίκινγκς”. Υπάρχει και επόμενο βιβλίο που διαδραματίζεται “επίσης” στη Νορβηγία του Μεσαίωνα!
 • Άλλη μια αφορμή για να κολλήσεις με ανυπομονησία για το επόμενο!
 • Θα το ευχαριστηθείς όσο δεν φαντάζεσαι!

Πηγή: www.tsemperlidou.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης