ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Βιβλίο της Emily Henry: Άνθρωποι που συναντάμε στις διακοπές, περίληψη και κριτική του βιβλίου.

Post by: 18/09/2023 0 comments

Emily Henry

Άνθρωποι που συναντάμε στις διακοπές

Εκδόσεις Διόπτρα

Μια ρομαντική και δραματική κωμωδία, για δύο ανθρώπους που γνωρίζονται στο Πανεπιστήμιο και αυτόματα αντιπαθούν ο ένας τον άλλον. Καταλήγουν όμως να γίνουν κολλητοί φίλοι που αλληλοϋποστηρίζονται τα επόμενα χρόνια της ζωής τους.

Ο Άλεξ και η Πόπι διαφέρουν πολύ ο ένας από τον άλλον. Η Πόπι δουλεύει ως ταξιδιωτική συντάκτρια, μένει στη Νέα Υόρκη, αγαπάει να γνωρίζει ανθρώπους στις διακοπές, είναι αεικίνητη. Ο Άλεξ είναι καθηγητής στη μικρή πόλη όπου μεγάλωσαν, προτιμάει την ήρεμη ζωή στις ρίζες του, του αρέσει να μένει σπίτι με ένα καλό βιβλίο και μια καλή συντροφιά, να αθλείται και να κάνει ντους.

Στην πρώτη τους χρονιά στο πανεπιστήμιο, έκαναν μαζί το ταξίδι της επιστροφής στην πόλη τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Έκτοτε, δημιούργησαν μια παράδοση να πηγαίνουν οι δυο τους μια περιπετειώδη εβδομάδα διακοπών. Έτσι εξελίχτηκε μια βαθιά φιλία που διατηρείται ζωντανή, παρά τις ερωτικές σχέσεις που αναπτύσσει ο καθένας τους. Το ταξίδι-ταξίδι, κυρίως οι δυο τους, χωρίς σύντροφο.

Όπως, πριν δυο χρόνια καταστράφηκαν τα πάντα. Μια από τις διακοπές τους σημαδεύτηκε από ένα γεγονός που δεν μπορεί να ξεπεραστεί και, πλέον, ο Άλεξ και η Πόπι δεν μιλάνε.

Αυτή η απόσταση αποδεικνύει και στους δυο πόση σημασία έχουν ο ένας στη ζωή του άλλου, αφού η έλλειψή του πονάει βαθιά. Όταν είναι μαζί είναι ευτυχισμένοι αλλά δεν μπορούν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα και να αφεθούν στα βέλη του έρωτα.

Η Πόπι αποφασίζει να προσκαλέσει τον κολλητό της για ένα τελευταίο ταξίδι μαζί. Ίσως αυτή να είναι η τελευταία ευκαιρία να ερωτευτούν. Για την Πόπι είναι και μια ευκαιρία να διορθώσει τα πάντα. Παρότι έχουν να μιλήσουν δύο χρόνια, εκείνος δέχεται.

Από την ημέρα της γνωριμίας τους, έχουν περάσει δώδεκα χρόνια προσπαθώντας να αντισταθούν στον έρωτα και στην επιθυμία για τον άλλον. Γιατί εκείνος θέλει γάμο και παιδιά και μια σταθερή σχέση, ενώ εκείνη θέλει την αλλαγή και την περιπέτεια.

Ωραίο μυθιστόρημα, καλογραμμένο, με τις απαραίτητες ψυχολογικές εξηγήσεις για τη συμπεριφορά των ηρώων. Έχει αγωνία, έρωτα, σεξ και συνεχείς ανατροπές.

Θα το καταευχαριστηθείτε!

Φωτό από: https://gr.depositphotos.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης